Σεπτέμβρης με τα λόγια του Χριστού - Δωρεάν εκτυπώσιμα



Γειά σου αγαπημένη παρέα! Ο Αύγουστος για εμένα ήταν σαφώς ο μήνας της Αγίας Γραφής. Ξεκινώντας από τις "Παριμοιες" και τους "Ψαλμούς" αποφάσισα να διαβάσω λίγο λίγο σχεδόν ολόκληρη τη Βίβλο μετά από αρκετά χρόνια. 
Ο λόγος που άρχισα τα καθημερινά μου αναγνώσματα ήταν επειδή χρειαζόμουν ένα λόγο ελπίδας μέσα σε δύσκολες στιγμές. Διαβάζοντας, ένα υπέροχο αίσθημα θαλπωρής ζέστανε την ψυχή μου και μέρα με τη μέρα γέμιζε η ζωή μου ελπίδα. Άρχισα να θυμάμαι  βιβλικές ιστορίες που διάβαζα μαζί με τα τα παιδιά μου όταν ήταν μικρά και σκέφτηκα πόσο πολύ τα ωφέλησε που τα ανέθρεψα με αυτά τα αναγνώσματα. Δόξα τω θεώ! 


 Η Αγία Γραφή τους πρόσφερε ένα ακλόνητο σημείο αναφοράς στην πίστη και στις αξίες που μένουν σταθερές σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από μια αυξανόμενη αστάθεια και όλα είναι ρευστά : Τάσεις της μόδας, των προτύπων ομορφιάς, καινούργιες ιδεολογίες,  φιλοσοφικές αναζητήσεις, ακραίες απόψεις, "κατακλυσμός" από νέα βιβλία, αποφθέγματα συγγραφέων που προωθούνται από τα κοινωνικά δύκτια... 

Όμως όλα αυτά που γράφονται σήμερα το πιθανότερο είναι ότι σε λίγο καιρό δε θα   υπάρχουν. 

Όσα κι αν λέγονται, εκείνο που μένει σταθερό κι ελπιδοφόρο είναι ο ατόφιος λόγος του Θεού αναλλοίωτος μέσα στο χρόνο καθαρός σαν διαμάντι και πολύτιμος σαν το χρυσό! 



Τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου  διάβασα πολύ... Και σκέφτηκα πως τώρα που έφτασε ο Σεπτέμβριος φέρνοντας μαζί του τη νέα εκκλησιαστική και σχολική χρονιά, θα ήταν καλό να φτιάξω από την Καινή Διαθήκη του Μανόλη  κάποια εκτυπώσιμα αρχεία με σελιδοδείκτες και καθημερινά ευαγγελικά αναγνώσματα με  τα λόγια του Χριστού.




 Έτσι, κάθε μέρα θα μπορούν τα παιδιά (και οι μανούλες) να ανοίγουν την Καινή Διαθήκη τους για να διαβάζουν ένα λόγο ελπίδας και αγάπης μέσα στην κουραστική τους καθημερινότητα.  
ΠΑΤΉΣΤΕ ΕΔΩ για να λάβετε το εκτυπώσιμο με τα λόγια του Χριστού 




  Και  ΕΔΩ για τους σελιδοδείκτες 



Εύχομαι να είναι ωφέλιμα τα Αγιογραφικά χωρία με τα λόγια του Χριστού για ολους μας! 

 *Όλα τα εκτυπώσιμα αρχεία που βρίσκονται στο blog είναι δωρεάν για όλους. 

Ευχαριστώ πολύ για άλλη μια φορά τον άντρα μου  που με στηρίζει με κάθε τρόπο! 

Τα εκτυπώσιμα είναι αφιερωμένα με ατελείωτη αγάπη στο Τμήμα ένταξης του σχολείου μας! 

Στις "Ετικέτες" του μπλογκ "Βιβλιοπροτάσεις της Κόκκινης Κλωστής" θα δείτε βιβλία που μπορούν να διαβαστούν και από έφηβα παιδιά. 

Καλή εκκλησιαστική και σχολική χρονιά!! 









Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Η υψηλότερη μορφή άνοιξης!!!