Το Σαρανταβότανο





Η Ρούσσα είναι ένα μικρό κοριτσάκι που ζει μαζί με τη θεία της σε ένα όμορφο χωριό της Κρήτης.
Όμως παρόλο που θέλει να παίζει με τους συμμαθητές της στα διαλείμματα, να συμμετέχει στις δραστηριότητες του σχολείου και προσπαθεί να επικοινωνήσει με τα υπόλοιπα παιδιά νιώθει ότι δε μπορούν να καταλάβουν όσα θέλει να μοιραστεί μαζί τους. 


 Η ζωή της μικρής Ρούσσας θα αλλάξει όταν σε  μια βόλτα της στο βουνό θα γνωρίσει έναν παράξενο άνθρωπο ο οποίος Θα της μάθει να μιλάει τη μυστική γλώσσα των λουλουδιών. 



Αγαπημένη παρέα της Κόκκινης Κλωστής Ακόμα ένα όμορφο Σάββατο του Απρίλη που η εκπομπή μας θα βρίσκεται κοντά σας μέσα από τη συχνότητα του Ραδιοφωνικού σταθμού της ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης  στους 99,7 στα FM και θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι όλο τον Απρίλιο που είναι ο μήνας  αποδοχής του αυτισμού, διαβάζουμε  όμορφες ιστορίες που οι ήρωες τους είναι αυτιστικοί. 



Σήμερα λοιπόν θα έχουμε τη χαρά να διαβάσουμε "Το Σαρανταβότανο" έκδοση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης σε πρωτότυπο κείμενο Γιώργου Μαυροειδή, έντυπη διασκευή της μουσειοπαιδαγωγού του ΙΜΚ Στέλλας Μαλλιαράκη και  εικονογράφιση των μαθητών και μαθητριών του 2ου ειδικού νηπιαγωγείου και του 53ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου. 



Το υπέροχο "Σαρανταβότανο" είναι ένα ξεχωριστό παιδικό παραμύθι γεμάτο με Κρήτη, μυρωδιές από βότανα που προσεγγίζει το φάσμα του αυτισμού μέσα από τις αφιλτράριστες σκέψεις της μικρής Ρούσσας. 



Όμως, τι είναι άραγε το σαρανταβότανο; Ας δώσουμε το κουβάρι της Κόκκινης Κλωστής στη μικρή μας ηρωίδα ώστε να αρχίσει σιγά σιγά να ξετυλίγει την ιστορία
της... 


Σας περιμένουμε όλους στη ραδιοφωνική μας συντροφιά! 

Δείτε εδώ πως να φτιάξετε λάδι Λεβάντας  Κεραλοιφές  βάλσαμο για το καλοκαίρι που έρχεται 
Και μην ξεχάσετε τα παραδοσιακά Λαζαράκια  που φτιάχνουμε σήμερα! 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Η υψηλότερη μορφή άνοιξης!!!