Καλή χρονιά!

Καλησπέρα και καλή χρονιά!  Γεμάτη υγεία σώματος και ψυχής ,καλή  τύχη, ελευθερία, αγάπη , ενσυναίσθηση και πολλά χαμόγελα. Φέτος, μετά από αρκετά  χρόνια μου έτυχε το φλουρί και το χάρηκα σα μικρό παιδάκι! 
Στο σπίτι της θείας μας,  έκοψαν  και για μένα ένα κομμάτι βασιλόπιτα και ήταν το τυχερό  που  έκρυβε μέσα το νόμισμα. 

Επειδή δεν τρώω τίποτα  που να περιέχει γλουτένη , το κομμάτι της πίτας δε το έφαγα αλλά κέρδισα ένα όμορφο γούρι- στρατιωτάκι  για να έχει και η μπαλαρίνα του βιβλίου συντροφιά. 


Στο σπίτι μας, περάσαμε μια γλυκιά παραμονή πρωτοχρονιάς μαζί με τα υπέροχα αγόρια μου, κόψαμε  τη βασιλόπιτα μας, και το φλουρί ήταν στο κομμάτι του  Αντώνη. 

 Παρόλο που ο Μανώλης μεγάλωσε πια και γνωρίζει πως τα δώρα τα τοποθετούν  οι γονείς κάτω από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο,  συνεχίζει να αγαπάει τα παραμύθια και τη μαγική ατμόσφαιρα των γιορτών.Του αρέσει το "έθιμο" με τα κέρασματα  που αφήνουμε κάθε χρόνο στον  αγαπημένο  Άγιο Βασίλη ,  κι εγώ, δεν του χάλασα χατίρι. Ετοίμασα ένα πιατάκι με πίτα, ένα φλυτζάνι γάλα, και βέβαια ένα καρότο για το μικρό Ρούντολφ. 


Τα χαράματα λοιπόν, που όλοι κοιμόμασταν, 
ήρθε ο Άγιος Βασίλης σκορπίζοντας παντού αστερόσκονη .Τα μαγικά κουδουνάκια από το έλκηθρο ηχούσαν  γλυκά μέσα στη χειμωνιάτικη νύχτα, 
και το πιο εντυπωσιακό δώρο το άφησε στο μικρός μας.  Ένα μεγάαααλο αυτοκίνητο που του αρέσει πολύ!  Έτσι, για δει στα  παιδικά του μάτια την άδολη χαρά. 
Και να συνεχιστούν τα  Χριστούγεννα στην παραμυθοχώρα. 



Με όλη αυτή τη χαρά, στο σπίτι μας επικρατεί ακόμα  γιορτινή ατμόσφαιρα. Τα ταψιά με τα  γλυκάκια  θα συνεχίζουν να μπαίνουν στο φούρνο για μέρες ακόμα , και σήμερα το απόγευμα, έφτιαξα για τα αγόρια μου μια γιορτινή λιχουδιά.


 Ένα χριστουγεννιάτικο δεντράκι που το είχα δει στο διαδίκτυο και μου άρεσε πολύ σαν ιδέα. Τα υλικά που χρειάζονται είναι : 
Ένα πακέτο σφολιάτα σε θερμοκρασία δωματίου, μερέντα, ένα αβγό και άχνη ζάχαρη. Η διαδικασία είναι σχετικά απλή. 


Απλώνουμε τη μερέντα πάνω στο ένα φύλλο σφολιάτας (προσοχή να μη βάλουμε μεγάλη ποσότητα μερέντας γιατί θα χυθεί καθώς  ψήνεται)και σκεπάζουμε από πάνω με το δεύτερο. Σχηματίσουμε ένα δέντρο με ένα μαχαίρι χωρίς δοντάκια , το κόβουμε γύρω γύρω ,στριφογυρίζουμε τις άκρες ώστε να σχηματιστούν τα κλαδιά, και από  τη σφολιάτα που περίσσεψε κόβουμε με κουπάτ χριστουγεννιάτικα σχέδια ,τα τοποθετούμε στο ταψί,  αλείφουμε με το αβγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.  Το δεντράκι μας είναι έτοιμο και νοστιμότατο! 



Καλή και γλυκειά χρονιά!  

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα