Παιδική σοκολατόπιτα!


Ημέρα γιορτής σήμερα, μεγάλης εορτής, του Αγίου Πνεύματος και σκέφτηκα να φτιάξουμε το αγαπημένο γλυκάκι των παιδιών μου!

Είναι μια πολύ νόστιμη πίτα-τάρτα σοκολάτας που την αγαπάνε πολύ τα μικρά μου επειδή την φτιάχνουν «μόνοι» τους, μιας και είναι εύκολη στην παρασκευή της , καθώς δεν χρειάζεται μίξερ, δεν περιέχει αυγά που να χρειάζεται να τα σπάσουν και να πέφτουν τα τσόφλια στο μείγμα και το βασικό είναι πεντανόστιμο γλυκό χωρίς να περιέχει ζωικά λιπαρά!!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΑΣ

Εκτός από καλή διάθεση (που είναι το βασικό για να πετύχει η κάθε μας συνταγή) χρειαζόμαστε και:

Α. Για την βάση μας

o   1 ποτήρι πορτοκαλάδα
o   Μισό ποτήρι ζάχαρη
o   Μισό ποτήρι λάδι
o   2 ποτήρια φαρίνα

Β. Για την κρέμα μας

·         2 κουβερτούρες
·         1 κρέμα καρύδας
·         1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την βάση της πίτας μας, ανακατεύουμε το λάδι με την ζάχαρη (αυτό το στάδιο και με 100% επιτυχία το αναλαμβάνει πάντα ο Αντώνης στο σπίτι μας). Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά τη φαρίνα  με ένα κουτάλι και επειδή τις δύσκολες δουλειές στο σπίτι μας τις αναλαμβάνει ο Μανώλης μου το στάδιο αυτό είναι δική του υπόθεση!!!
Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μας και το αδειάζουμε σε μια φόρμα για τάρτες ή άλλο πυρέξ. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα.

Για την κρέμα μας σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και όση γλυτώσει από τα γλυκά στοματάκια των παιδιών την βάζουμε σε μια  μικρή κατσαρόλα και ανάβουμε το «μάτι» στο μισό. Σε λίγα λεπτά που θα έχει λιώσει προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Αμέσως μετά την αδειάζουμε πάνω στην ψημένη βάση μας που βέβαια έχει κρυώσει. Την βάζουμε στο ψυγείο και κάνουμε υπομονή για 2 με 3 ώρες ….. υπομονή όμως …… χωρίς επιδρομές!!!!!



Μπορούμε στην κρέμα να χρησιμοποιήσουμε και κρέμα γάλακτος. Όμως ο συνδυασμός  σοκολάτας και καρύδας είναι τέλειος!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής