Τα πρώτα βιβλία του καλοκαιριού



Αγαπημένη μου μπλογκοπαρεούλα σε χαιρετώ! Τι κάνετε; Ελπίζω να είστε καλά! 
Παρόλο που έχω αρκετά αδιάβαστα μυθιστορήματα στο σπίτι, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάω στη Βικελαία να δανειστώ αναγνώσματα για την εκπομπή και να μην περιπλανηθώ στα ράφια της βιβλιοθήκης να βρω κάποια βιβλία και για 'μένα. Σήμερα θα σας γράψω για εκείνα που δανείστηκα τον τελευταίο μήνα και μου άρεσαν πολύ. 



"Γυναίκα από μετάξι" της  Dinah Jefferies
Από τις εκδόσεις Κλειδάρυθμος 




"1952, Γαλλική Ινδοκίνα. 
Η ατίθαση Νικόλ ζει στη σκιά της Σιλβί, της μεγαλύτερης αδελφής της. Όταν ο πατέρας τους, ένας πλούσιος έμπορος μεταξιού, αφήνει στη Σιλβί την οικογενειακή επιχείρηση, σ' εκείνη δίνει μόνο ένα παλιό κατάστημα υφασμάτων στη βιετναμέζικη συνοικία του Ανόι. Η Νικόλ ξανανοίγει με πείσμα το εγκαταλειμμένο μαγαζί, του δίνει ζωή και σύντομα γοητεύεται από την πολύβουη, γραφική γειτονιά...

Στο Ανόι, όμως, βράζει το μίσος για τους Γάλλους. Όταν ξεσπάσει η εξέγερση, η Νικόλ, μισή Γαλλίδα και μισή Βιετναμέζα, θα βρεθεί ανάμεσα σε δυο κόσμους, ανάμεσα στην οικογένειά της και τους φίλους της, και ανάμεσα σε δύο άντρες: τον Τραν, τον φλογερό επαναστάτη, και τον Μαρκ, έναν αινιγματικό Αμερικανό τον οποίο διεκδικεί και η Σιλβί. Ποιον μπορεί να εμπιστευτεί, όμως, την ώρα που ο κόσμος γύρω της καταρρέει και όλοι μοιάζουν να φορούν προσωπεία;

Μια συναρπαστική ιστορία σκοτεινών μυστικών, αδελφικής αντιζηλίας και αγάπης πέρα από τα όρια, στο φόντο μιας μαγευτικής χώρας που διψά για ελευθερία..."

Ένα ιστορικό αλλά και ρομαντικό μυθιστόρημά με υπέροχες περιγραφές των τοπίων των αρωμάτων, των χρωμάτων και  της ιστορίας του Βιετνάμ. Με συνεπήρε και με ταξίδεψε.



"Το γράμμα που δε στάλθηκε ποτέ" 
της  Kathryn Hughes απο τις εκδόσεις Διόπτρα 



"Η Τίνα Κρεγκ, ψάχνοντας μια μέρα στις τσέπες ενός μεταχειρισμένου κοστουμιού, βρίσκει ένα παλιό γράμμα. Ο φάκελος είναι σφραγισμένος, χωρίς να έχει ποτέ ανοιχτεί. Όταν ανοίξει το γράμμα και το διαβάσει, θα αλλάξει η ζωή της για πάντα.

Κάποτε, μια ιστορία αγάπης έρχεται για να μας υπενθυμίσει ότι, στην πιο σκοτεινή μας ώρα, η ελπίδα ανάβει ένα κερί για να μας φωτίσει το δρόμο."

Ένα πολύ ωραίο μυθιστόρημά που  παρουσιάζει δύο διαφορετικές ιστορίες με πολλά κοινά, συνδιάζει το ρομαντισμό με μια δόση μυστηρίου και ένιωθα συνεχώς την επιθυμία να διαβάσω παρακάτω! 



" Η φυλακισμένη της Τεχεράνης" 
Μαρίνα Νεμάτ από τις εκδόσεις Ψυχογιός 



Τον Ιανουάριο του 1982, η Μαρίνα Νεμάτ, μόλις δεκαέξι χρόνων, συνελήφθη, βασανίστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο με την κατηγορία διάπραξης πολιτικού εγκλήματος. Μέχρι τότε η ζωή της στην Τεχεράνη κυλούσε γύρω από το σχολείο και τα καλοκαιρινά πάρτι στην Κασπία. Αλλά όταν τα μαθηματικά και η ιστορία άρχισαν να διδάσκονται σύμφωνα με τις επιταγές του Κορανίου, η Μαρίνα ήταν μία από τους εκατοντάδες εφήβους που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη διαβόητη φυλακή Εβίν.

Εκεί την ερωτεύτηκε ο ανακριτής της, ο Αλί. Με την απειλή της σύλληψης και του θανάτου να κρέμεται πάνω από την οικογένειά της και μέσα σε κλίμα τρυφερότητας και τρομοκρατίας συνάμα, ο Αλί την ανάγκασε να ασπαστεί το Ισλάμ και να τον παντρευτεί. Για τα επόμενα δύο χρόνια, η Μαρίνα θα παρέμενε πολιτική κρατούμενη και αιχμάλωτη του άντρα που είχε στα χέρια του τη ζωή της και τη ζωή των δικών της.

Μια αληθινή ιστορία, ένα συγκλονιστικό βιβλίο απλά διαβάστε το! 




"Τα γράμματα που δεν περίμενε κανείς"
Angeles Donate 
απο τις εκδόσεις Κλειδάριθμος 



Το μικρό χωριό Πορβενίρ αναστατώνεται από μια δυσάρεστη είδηση: εξαιτίας της έλλειψης αλληλογραφίας, το ταχυδρομείο του θα κλείσει και η Σάρα η ταχυδρόμος, γέννημα θρέμμα του χωριού και μητέρα τριών παιδιών, θα μετατεθεί. Όμως η ηλικιωμένη φίλη της, η Ρόσα, έχει μια ιδέα: να αυξήσει την αλληλογραφία ξεκινώντας μια αλυσίδα ανώνυμων επιστολών. Έτσι, γράφει η ίδια το πρώτο γράμμα - και μέσα από την ανωνυμία, βρίσκει την ευκαιρία να εξομολογηθεί ένα μυστικό που τη βαραίνει εξήντα χρόνια...
Σύντομα, η αλληλογραφία φουντώνει. Τα γράμματα που δεν περίμενε κανείς φέρνουν στο φως φαντάσματα του παρελθόντος, μύχιες επιθυμίες, όνειρα και πόθους. Και η ζωή όσων πάρουν μέρος σ' αυτό το γαϊτανάκι δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια...


Ένα  βιβλίο με πρωτότυπη και έξυπνη πλοκή που μας διηγείται μια ιστορία για τη φιλία την αλληλεγγύη και τη συνεργασία. Ένα υπέροχο ανάγνωσμα για τις αληθινές ανθρώπινες σχέσεις. Για τα λάθη, την αγάπη, τις συγνώμες που ποτέ δεν ειπώθηκαν, τα λόγια και τα όνειρα που έμειναν στη μέση αλλά και τη βεβαιότητα πως ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα αρχή. Ποτέ δεν είναι αργά να πάψουμε να είμαστε ατομιστές, να επικοινωνήσουμε με τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μας και να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας. Στην εποχή της ηλεκτρονικής επικοινωνίας και φιλίας ας κοιτάξουμε λιγάκι γύρω μας κι ας εστιάσουμε στην αληθινή ζωή! 
Εξαιρετικό βιβλίο, απλό αλλά με όμορφα μύνηματα.

Σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα!

 











Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Η υψηλότερη μορφή άνοιξης!!!