Κέικ Λεμονιού χωρίς γλουτένη


Η συνύπαρξη με ένα αυτοάνοσο είναι κατά κάποιο τρόπο συναρπαστική γιατί σου εξασκεί τη μεγάλη αρετή της υπομονής  και ορισμένες φορές που νιώθεις την ανάγκη να φας κάτι γλυκό σε οδηγεί σε καινούργια "ζαχαροπλαστικά" μονοπάτια. 

Είναι όμως και απρόβλεπτη! (βεβαίως βεβαίως) καθώς πριν λίγες μέρες ξύπνησα και δεν άκουγα καθόλου από το αριστερό μου αυτί και από το δεξί ελάχιστα.

Βρέθηκα στο νοσοκομείο και κατέληξα να παίρνω αντιβίωση γιατί είχα  φλεγμονή. 
Μια μικρή περιπέτεια που τώρα πέρασε και  δόξα τω Θεώ είμαι καλά. 

 Τώρα λοιπόν που η ακοή  μαζί με την ψυχολογία μου αποκαταστάθηκαν
 σας δίνω μια ωραία και επιτυχημένη συνταγή για κέικ χωρίς γλουτένη με λεμόνι και ινδοκάρυδο. 



Υλικά: 
1 κούπα σπορέλαιο
2 αυγά 
1 κούπα γιαούρτι χωρίς λακτόζη
1  κούπα ζάχαρη
ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
1 1/2  κούπα αλεύρι  χωρίς γλουτένη freee self raising white flour
1 κουταλάκι μπέικιν
2- 3 κουταλιές της σούπας καρύδα ( και λίγη επιπλέον για επικάλυψη) 

 Διαδικασία:  χτυπάμε το λάδι τη ζάχαρη, τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι,το ξύσμα και το μπέικιν ανακατεμένο μέσα στο χυμό του λεμονιού, τέλος προσθέτουμε την καρύδα μαζί με το αλεύρι. Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. 

Γίνεται νοστιμότατο και είναι ιδανικό να συνοδεύσει το πρωινό ή το απογευματινό μας εγώ απολαμβάνω μια φέτα παρέα με ένα βιβλίο. 



Λίγα λόγια για την Ιστορία που μας διηγείται η Ιφιγένεια Τέκου:

"Η Μαργή, πληροφοριοδότρια των Βρετανών, αισθάνεται τα δάχτυλα του Τούρκου διώκτη της να σφίγγουν τον λαιμό της, την ανάσα της να κόβεται. Η εντεκάχρονη κόρη της Διδώ, με τα παράξενα μάτια που όλοι τα κοροϊδεύουν και τα φοβούνται, τίθεται μαζί με τον αδελφό της υπό την προστασία του λεβαντίνου Έντουαρντ, συνεργάτη της Βρετανικής Μυστικής Υπηρεσίας. Εκείνος θα αντιληφθεί την ιδιαίτερη ευφυΐα της και θα αναλάβει να της προσφέρει, μέσα στα επόμενα χρόνια, όλα τα εφόδια που θα τη μετατρέψουν σε πολύτιμη κατάσκοπο, ενώ παράλληλα προσπαθεί να κρύψει το ανόσιο αίσθημα που γεννιέται για την προστατευόμενή του.

Η μέρα της φωτιάς και της καταστροφής θα σημαδέψει για πάντα τη Διδώ. Κουβαλώντας βαριές απώλειες στις αποσκευές της, θα πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς, δημιουργώντας μια νέα ζωή στην Ελλάδα, σε έναν τόπο που ταλανίζεται από τα δικά του προβλήματα.

Ένα πιάτο που ράγισε στο ταξίδι για τη νέα πατρίδα θα υπενθυμίζει σε όλους πως ό,τι σπάει ξανακολλάει και ό,τι καταστρέφεται μπορεί να φτιαχτεί από την αρχή.

Ένα μυθιστόρημα πλημμυρισμένο από τους ηδονικούς αναστεναγμούς της Σμύρνης πριν από την Καταστροφή, τους ψιθύρους των μυστικών υπηρεσιών που έδρασαν τότε εκεί και τον έρωτα που μπορεί να γεννηθεί από δυο μάτια διαφορετικού χρώματος"


 Το μυθιστόρημα της Ιφιγένειας Τέκου 
"Το καλό μπλε σερβίτσιο " Είναι πολύ ωραίο ⭐⭐⭐  (3/5) 

Όσα βιβλία και να διαβάσω για τη Σμύρνη, πάντα θα με  πλημμυρίζει συγκίνηση και δυνατά συναισθήματα. Σας το προτείνω  ανεπιφύλακτα. Είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί. 










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής