Πασχαλινός κήπος!!!



  Ο καλύτερος τρόπος να έρθουν τα παιδιά μας κοντά στο Χριστό, είναι να συμμετέχουμε μαζί τους στη λατρευτική ζωή της εκκλησίας μας, και με το παράδειγμα μας να τους μεταδίδουμε την Ορθόδοξη παράδοση μας. Η Σαρακοστή, η Μεγάλη Εβδομάδα και η Διακαινήσιμος, αμέσως μετά την Ανάσταση μας κάνει να τα ζούμε όλα πιο έντονα και είναι η πιο κατάλληλη εποχή να μιλήσουμε στα παιδιά μας για το Πάσχα, τα Πάθη, και την Ανάσταση του Χριστού, και για το νόημα τους. Μπορούμε να βρούμε μια παιδική Βίβλο κατάλληλη για την ηλικία τους,

Η αγαπημένη μας
όμορφα Πασχαλινά βιβλία να διαβάσουμε μαζί με τα παιδιά μας, και βέβαια δεν ξεχνάμε ποτέ πως ο καλύτερος τρόπος να μαθαίνουν τα παιδιά και να εκφράζουν τα συναισθήματα τους είναι το παιχνίδι, οι ζωγραφιές και οι κατασκευές.
  Στο Pinterest, βρήκα δυο πάρα πολύ όμορφες ιδέες για να μπούμε σιγά-σιγά στο κλίμα των ημερών. Ένα πασχαλινό κήπο που φτιάξαμε παρέα με το Μανόλη, και ένα ημερολόγιο για να μετράμε τις ημέρες μέχρι το Πάσχα.
  Το ημερολόγιο μας το βρήκαμε εδώ, και κάθε μέρα χρωματίζουμε ένα τετραγωνάκι… 


  Είναι στην Αγγλική γλώσσα, αλλά δεν μας πειράζει γιατί οι εικόνες είναι πολύ ξεκάθαρες.
  Για τον πασχαλινό μας κήπο δουλέψαμε ως εξής:


Τυλίξαμε με πηλό αυτοξηρώμενο ένα άδειο κουτάκι από πατατάκια και το αφήσαμε να σκληρύνει ο πηλός. Φτιάξαμε ένα σταυρό από καλάμια, γεμίσαμε μια γλάστρα με φυτόχωμα, και τοποθετήσαμε το κουτάκι βάζοντας μπροστά του μια πέτρα. 


Τριγύρω φυτέψαμε αρωματικά φυτά: δυόσμο, μέντα, λεβάντα και γεράνι μαζί με δυο τουλίπες. Τοποθετήσαμε το σταυρό, ένα "άσπρο αστρουλάκι της Ανάστασης" και ένα μικρό χαμομήλι που βρήκαμε δίπλα από το σπίτι μας.


  Αφιερώνω αυτή την ανάρτηση στον πιο αγαπημένο αναγνώστη του blog μου. Τον Αντώνη μου, που σήμερα έδωσε εξετάσεις στο ωδείο του.
  Καλή επιτυχία με όλη μου την αγάπη,
  Η μαμά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής