Αγαπημένες κατασκευές


Βρήκα μια μικρή εκκλησία όλο τρεχούμενα νερά και την κρέμασα στον τοίχο. Τα μανουάλια της είναι πήλινα και μοιάζουν με τα δάχτυλά μου όταν γράφω. Από το πως αστράφτουν τα τζάμια καταλαβαίνω αν πέρασε άγγελος. Και συχνά κάθομαι τ' απογέματα έξω στο πεζούλι και κρατιέμαι στις κακοκαιρίες όπως το γεράνι.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΑΘΕΑΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ (1984)


Κάθε γλυκό απομεσήμερο του Σαββάτου στη μικρή μας εκκλησία η όμορφη συντροφιά των παιδιών μου συνεχίζει να δημιουργεί υπέροχες κατασκευές.

Σας παρουσιάζω τις πιο αγαπημένες μας

Α) Την εικόνα του Χριστού που φτιάξαμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας


Για την εικόνα μας χρειαστήκαμε τα εξής υλικά: Την εικόνα του Χριστού που την  βρήκαμε από το διαδίκτυο και την εκτυπώσαμε. Μικρά κομμάτια ξύλου μας προσέφερε με πολύ χαρά ο κ. Νίκος Λέλεκας από το ξυλουργείο του. Επίσης είχαμε στην διάθεση μας υγρή κόλλα, δαχτυλοπατίνες και relief.


Η διαδικασία για την εικόνα μας είχε ως εξής:
Κολλήσαμε την εικόνα μας στο ξύλο με προσοχή και αφού στέγνωσε καλά διακοσμήσαμε με πατίνα και relief.

Β) Το Σταυρό για την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως


Για το Σταυρό τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε ήταν τα εξής: Διακοσμητικά Καλάμια Μπαμπού, πυλό, ακριλικό χρώμα, σπάγκο και λουλουδάκια από τσόχα.




Η διαδικασία για το Σταυρό μας είχε ως εξής:

Κόψαμε τα καλάμια μπαμπού στη διάμετρο που θέλαμε και στη συνέχεια τα ενώσαμε για να σχηματίσουμε το Σταυρό με σιλικόνη. Αμέσως μετά φτιάξαμε με τα υπέροχα καλλιτεχνικά μας χεράκια ένα μικρό μπαλάκι με τον πυλό μας και το βάψαμε. Αφού στέγνωσε το κάναμε βάση για το Σταυρό μας και διακοσμήσαμε με ένα μικρό λουλουδάκι…. 

Σας παρουσιάζουμε και την φετινή μας Κυρά Σαρακοστή και την κατασκευή μας για τα χελιδονίσματα




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής