Καλώς όρισες Χειμώνα!!!



«Με το χιόνι, τη βροχούλα, την ωραία παρεούλα, 
τα παιχνίδια, τις γιορτές και τις πιο ζεστές ευχές!»

Στις χαραμάδες της αιωνόβιας Ελιάς του μικρού κήπου, βρίσκει καταφύγιο η μυρωδιά του Χειμώνα! Περιδιαβαίνει  τη γειτονιά φορτωμένη τις αναμνήσεις του γέρικου δέντρου! 


Ένα άγνωστο χέρι φύτεψε κάποτε στην εύφορη Κρητική γη ένα μικρό δεντράκι, που θέριεψε σιγά σιγά κι έδωσε τους ευλογημένους καρπούς του. Το σιγανό αεράκι του Χειμώνα διηγείται ιστορίες πολλών γενιών: Ένας παππούς φύτεψε και κλάδεψε, μια γιαγιά πήρε από το λάδι της και άναψε το καντήλι της Παναγίας της «Μεσοσπορίτισσας» που λέγαμε στο χωριό μου τη γιορτή των Εισοδίων της Παναγίας.  Μετά ο ελαιώνας έγινε με τον καιρό γειτονιά, όμως η πανέμορφη Ελιά παρέμεινε να «στήνει» κουβέντα με το χρόνο! Να τον αψηφά και να λέει κάθε κλαδί και καρπός της μια διαφορετική ιστορία! Μου αρέσει να την κοιτώ και να την αγγίζω, έχει σίγουρα απίστευτη δύναμη να μεταδώσει!


Ο Χειμώνας ήρθε λοιπόν ….. με την πρώτη κατασκευούλα μας για τα Χριστούγεννα στην όμορφη Σαββατιάτικη παρέα της Ενορίας μας. Η χθεσινή μας συνάντηση ήταν γιορτινή! Μιλήσαμε για τα Χριστούγεννα, για την γιορτή της Παναγίας, για το Πολυτεχνείο και πως το γιόρτασαν στα σχολεία τους και βέβαια φτιάξαμε την πρώτη μας Χριστουγεννιάτικη κατασκευή: Μια όμορφη καρτούλα!

Για την Χριστουγεννιάτικη κάρτα μας χρειαστήκαμε:

1.       Χαρτόνια κανσόν χρωματιστά
2.       Χαρτόνια χρωματιστά μεταλιζέ
3.       Υγρή κόλλα
4.       Γκλίτερ
5.       Μια παλιά δαντελίτσα (που μου θύμιζε χιονονιφάδα)
6.       Ένα χαρτόνι  από μια συσκευασία κάποιου προϊόντος (που μου θύμιζε οντουλέ χαρτόνι)
7.       Ψαλίδι
8.       Χαρτί Α4

Η διαδικασία:


Διπλώσαμε το χαρτόνι (κανσόν) στη μέση και σχηματίσαμε την καρτούλα μας. Με τα υπέροχα χεράκια μας φτιάξαμε Χριστουγεννιάτικα στολίδια από μεταλιζέ χαρτόνι και αστεράκια από το χαρτόνι συσκευασίας. Αμέσως μετά κολλήσαμε την δαντελίτσα εξωτερικά από την κάρτα μας, τα «ανακυκλωμένα» αστεράκια μας, τα στολίδια από μεταλιζέ χαρτόνι και για λάμψη βάλαμε και γκλίτερ! Στη συνέχεια διπλώσαμε όπως ακριβώς κάναμε και για την κάρτα μας μια κόλλα χαρτί Α4 και την κολλήσαμε στο εσωτερικό της κάρτας μας. Τώρα είναι έτοιμη για να στολιστεί με τις πιο όμορφες ευχές μας!!!!

….. Επειδή οι μικροί μου καλλιτέχνες τελείωσαν γρήγορα την καρτούλα τους και μιας και μας έμεινε χρόνος παίξαμε και ένα όμορφο χειμωνιάτικο επιτραπέζιο παιχνίδι!!!!


Η Παρέα έδωσε ραντεβού για το επόμενο Σάββατο για μια νέα πολύ όμορφη κατασκευούλα!!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής