Βασική ζύμη για μπισκότα

Γειά σου αγαπημένη παρέα του μπλογκ. 
Έχω αρκετό καιρό ν'ανοίξω την κουζίνα μου και να φτιάξω κανένα γλυκάκι. 
Τώρα όμως, το αποφάσισα. 



Θα σας δώσω τη δική μου βασική συνταγή για μπισκότα  που μπορούμε να τη χωρίσουμε σε δύο μέρη να προσθέσουμε διαφορετικά υλικά και να έχουμε ξεχωριστές γεύσεις από πεντανόστμα μπισκοτάκια. Η βασική συνταγή είναι εδώ και αυτή τη φορά επέλεξα να φτιάξω μπισκοτάκια με σταγόνες σοκολάτας ως εξής:
Πρόσθεσα στη ζύμη 1 κούπα σταγόνες κουβερτούρας δημιούργησα ένα ρόλο,το κύλισα πάνω σε χρωματιστή τρούφα,το έκοψα σε φέτες και έφτιαξα τα μπισκότα.





Σας δίνω όμως και ιδέες για επιπλέον γεύσεις. Πρώτα χωρίζουμε τη ζύμη σε  δύο μέρη και την τοποθετούμε σε ξεχωριστά μπολ στη συνέχεια προσθέτουμε σε κάθε ζυμαράκι ένα από τα παρακάτω ξεχωριστά υλικά και δημιουργούμε :

Μπισκότα με φυστικοβούτυρο:
1/2 κούπα φυστικοβούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 

Μπισκότα Βρώμης
1/2φλιτζάνι  βρώμη, 
1/3 κούπας ψιλοκομμένες σταφίδες 
1 /4  κουταλάκι  του γλυκού κανέλα. 

Μπισκότα καρύδας :
4 κουταλιές της σούπας  τριμμένη καρύδα   1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού 

Monster Cookies:
3/4 κούπας βρώμη  1/5 κούπας mini M&Ms, 1/2 κούπα φυστικοβούτυρο. 

Μπισκότα σοκολάτας:
3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη 1/5 κούπα κομματάκια σοκολάτας ξύσμα πορτοκαλιού.

Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε στη ζύμη ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή
να  αντικαταστήσουμε τις σταγόνες  κουβερτούρας   με λευκή σοκολάτα ή σταγόνες σοκολάτας με γεύση φράουλα 

Στην ετικέτα με τίτλο "Συνταγές" θα δείτε κι άλλες ιδέες για μπισκότα. Κι  εδώ μια πρωτότυπη συνταγή. 
Καλά φουρνίσματα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό