Το Πρώτο Πάσχα

Ένα όμορφο ανοιξιάτικο πρωινό ήρθε στην πόλη και ο ήλιος τρύπωνε χαρούμενος μέσα στο σπίτι. Το Παιδάκι  ξύπνησε χαρούμενο σηκώθηκε από το κρεβάτι του και παρατηρούσε τους κόκκους της σκόνης να χορεύουν παιχνιδιάρικα στο φως ενώ η ηλιαχτίδα έδειχνε σα βέλος προς τη βιβλιοθήκη.
Η κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Σαρακοστής του θύμιζε παλιά αναγνώσματα και κατασκευές που πάντα του άρεσε να φτιάχνει. 


Θυμήθηκε τον πιο αγαπημένο του πασχαλινό ήρωα τον Βενιαμίν που τον είχε συναντήσει στις σελίδες του βιβλίου "Το Πρώτο Πάσχα". Σήμερα μετά από αρκετό καιρό ήθελε ξανά να το διαβάσει.



 
Αγαπημένη παρέα του Σαββάτου σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στους 99,7 στα FM διαβάζουμε το υπέροχο βιβλίο της Κατερίνας Δανδουλάκη - Χιόνη " Το Πρώτο Πάσχα" με την υπέροχη εικονογραφιση του Σπύρου Γούση που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Άθως".  Ένα ξεχωριστό βιβλίο ιδανικό για να το διαβάσουμε αυτές τις ημέρες παρέα με τα παιδιά μας, να ζωγραφίσουμε, να κατασκευάσουμε και να μιλήσουμε για την Ανάσταση του Χριστού. 



Ένα βιβλίο τόσο ξεχωριστό που δεν πρέπει να λείπει από καμιά βιβλιοθήκη. 
Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα! 








Σας περιμένουμε όλους στη ραδιοφωνική μας συντροφιά!

Δείτε εδώ την εκτυπώσιμη χρωμοσελίδα ημερολόγιο και στις Πασχαλινές ετικέτες του μπλογκ με εκτυπώσιμα, συνταγές κατασκευές  θα  βρείτε ακόμα περισσότερες προτάσεις και ιδέες. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής