Ήρθα να σου πω

Τα φωτάκια αναβοσβήνουν στα παράθυρα των σπιτιών και οι κουζίνες μοσχομυρίζουν κανέλα και γλυκό σιρόπι με άρωμα πορτοκαλιού. Το αστέρι της Βηθλεέμ φωτίζει το δρόμο προς τη Φάτνη και η ζεστή θαλπωρή αγκαλιάζει τις ψυχές και τις καρδιές μας. 


Όμως, έξω από το νοτισμένο παράθυρο υπάρχει πόνος...Όσο μεγάλα προβλήματα κι αν έχεις κοίτα λίγο καλύτερα στο δρόμο έξω από το σπίτι σου. Ένας άνθρωπος περπατά βιαστικά σχεδόν δε σε βλέπει εκεί που στέκεις... Η πίκρα του θόλωσε τα μάτια και είναι θλιμμένος γιατί βίωσε μιαν αδικία που τον πλήγωσε.

Στο σχολείο που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από την αυλή σου κάποιο παιδί κλαίει μόνο του στα διάλειμματα επειδή το κοροϊδεύουν, το προσβάλουν το έκαναν πέρα και νιώθει μοναξιά.

 Στο απέναντι μπαλκόνι υπάρχουν από προχθές απλωμένα ρούχα που δεν έχουν μαζευτεί γιατί η γυναίκα που μένει σε εκείνο το διαμέρισμα  παλεύει αβοήθητη να μεγαλώσει τα παιδιά της έχει μέρες να κοιμηθεί και νιώθει εξουθενωμένη. 


Για τη γειτόνισσα στο διπλανό σπίτι αν και δε θέλεις να ξέρεις τίποτα εγώ θα σου πω. Είναι αντικοινωνική, τη θεωρείς αντιπαθητική, σκληρόκαρδη και αχάριστη επειδή άκουσες να λένε πως δεν πάει ούτε τους γονείς της να δει. 
Αλλά εκείνο που δεν ξέρεις είναι πως η γειτόνισσα που μένει δίπλα στο σπίτι σου είναι ένα παιδί που κακοποιηθηκε, ποδοπατήθηκε, πόνεσε και παλεύει χρόνια με ψυχοθεραπείες να κλείσει τις πληγές της. 

Δεν ήρθα να σου πω μεγαλόστομες κουβέντες λόγω Χριστουγέννων. 
Ούτε να σε παρότρυνω να βοηθήσεις, να δώσεις... Το ξέρω πως κουράζεσαι και δεν έχεις χρόνο ούτε αντοχές.
Είναι κι αυτές οι αρρώστιες που σε ταλαιπωρούν. Άσε την ακρίβεια που γονάτισε το σπίτι σου... Δε χρειάζεται τίποτα από όλα αυτά. 

Ήρθα να σου πω να μην αδικείς γιατί οι αδικίες πληγώνουν και κάνουν τις ψυχές των ανθρώπων να πονούν. 
Να μην κοροϊδεύεις να μάθεις και τα παιδιά σου να μην κοροϊδεύουν στο σχολείο γιατί η κοροϊδία προσβάλει και κομματιάζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων. 
Να μην κουτσομπολεύεις τα αμάζευτα ρούχα και την  ακαταστασία σε ένα σπίτι που πας γιατί η μητέρα του σπιτιού είναι κουρασμένη ή άρρωστη ή πληγωμένη και δε μπορεί. 
Να μην κατακρίνεις τη ζωή της γειτόνισσας γιατί δεν ξέρεις τι πόνο κουβαλά στην ψυχή της και τι σταυρό σηκώνει. 

Δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο αυτές τις γιορτές. 
Μόνο να μη μιλάς και να μη φέρεσαι απερισκεπτα! 








Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Η υψηλότερη μορφή άνοιξης!!!