Σπιτικό μείγμα για καφέ



Τα όμορφα δροσερά απογεύματα του φθινοπώρου απαιτούν καλά βιβλία, αναμμένα κεριά και ζεστά ροφήματα... Μου αρέσει να διαβάζω και να ταξιδεύω με τις ιστορίες, τη μυρωδιά από τις σελίδες, και την ευωδιά  του τσαγιού... Αλλά υπάρχουν φορές που εκτός από  βότανα αναζητώ τη γεύση ενός Cappuccino. Λιγάκι δύσκολο όμως να βρω στην αγορά γιατί ακόμα κι αν δεν περιέχει γλουτένη υπάρχει το γάλα  που τον κάνει ακατάλληλο για το στομάχι μου, ή το χαρμάνι του καφέ είναι πολύ βαρύ και με ενοχλεί. 

Σήμερα λοιπόν,είμαι πολύ χαρούμενη γιατί έφτιαξα έναν υπέροχο σπιτικό Cappuccino και επιτέλους μπορώ να τον απολαύσω. 


Cappuccino βανίλια 

Υλικά :

1 /2 κούπας στιγμιαίος καφές εσπρέσο 

1 /3  κούπας ζάχαρη  (μπορεί να είναι κανονική, ακατέργαστη, καρύδας κ.λπ.)

1 1/5  κούπα  γάλα σε σκόνη χωρίς λακτόζη (ή γάλα καρύδας σε σκόνη) 

2 βανίλιες 





 

Cappuccino Mocca 

1 1/5 κούπας γάλα σε σκόνη χωρίς λακτόζη (ή καρύδας) 

1/2 κούπας Στιγμιαίος Καφές

1/5 κούπας κακάο χωρίς γλουτένη 

1/ 4 κούπας σταγόνες κουβερτούρας 

1/2 κούπας ζάχαρη καστανή 

Προαιρετικά: 1/2 κουτ. κανέλα


Διαδικασία cappuccino βανίλια :
Αλέθουμε τον καφέ στο μούλτι μέχρι να γίνει σκόνη, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη του καφέ με τη ζάχαρη, το γάλα, τις βανίλιες,  μέχρι να ενωθούν πολύ καλά. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα μας σε γυάλινο βάζο και είναι έτοιμο! 








Για να φτιάξουμε καφέ βάζουμε 2 κουταλάκια του γλυκού από το μείγμα μας μέσα σε μια κούπα ζεστό νερό ανακατεύουμε και απολαμβάνουνε! (α θέλουμε να κάνει αφρό τον χτυπάμε λίγο με το μιξεράρι του καφέ) 





Διαδικασία cappuccino mocca

Αλέθουμε τον καφέ, τον ανακατεύουμε  μαζί το γάλα, το κακάο, τη ζάχαρη, τις σταγόνες, την κανέλα και αποθηκεύουμε το μείγμα μας σε γυάλινο βάζο 





*Στο δικά μου μείγματα  έβαλα λίγο καφέ όμως εσείς μπορείτε να βάλετε παραπάνω. Το ίδιο ισχύει και για τη ζάχαρη. 
Γάλα έβαλα χωρίς λακτόζη αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα σκόνη κανονικό. 


 







Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Η υψηλότερη μορφή άνοιξης!!!