"Η χαμένη χαρά της Θυμιώς"




Η Ευθυμία ήταν ένα γλυκό χαρούμενο κοριτσάκι αλλά στα μάτια των άλλων παιδιών φαινόταν διαφορετική επειδή  ήταν λιγάκι παχουλή και ασχημούλα. Ξαφνικά,( χωρίς να μπορεί ούτε και η ίδια να  προσδιορίσει τη στιγμή) , η καρδούλα της  άρχισε να σκληραίνει και να γίνεται πέτρα από το θυμό....Γιατί παρόλο που ήταν  γλυκιά και καλοσυνάτη τα υπόλοιπα παιδιά την κρατούσαν σε απόσταση λόγω της εμφάνισης της. 



Πέρασε τα παιδικά της χρόνια  δυστυχισμένη και κάθε μέρα έχανε και λίγη από τη χαρά της... Κανείς δε μπορούσε να καταλάβει γιατί μεταμορφώθηκε σε μια οργισμένη κακότροπη μάγισσα που απομονώθηκε σε ένα παλιό σκοτεινό πύργο φτιάχνωντας ξόρκια γεμάτη πίκρα και απογοήτευση. 


Η Ευθυμία άλλαξε ακόμα και το όνομα της και όλοι την ήξεραν ως Μάγισσα Θυμιώ που μισούσε τη χαρά. 
Μέχρι που ένα βροχερό πρωί κάποιος χτύπησε την πόρτα της δίνοντας της την ευκαιρία να αλλάξει. 



Γειά και χαρά αγαπημένη μου Σαββατιάτικη παρέα. Σήμερα στην "Κόκκινη κλωστή" διαβάσαμε το υπέροχο βιβλίο της  Βούλας Γιαγκάζογλου - Παπούδα "Η  χαμένη χαρά της Θυμιώς" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Ελλήνοεκδοτική". 





Μια ιστορία για το θυμό που δημιουργεί η απόρριψη και τη δύναμη της αγάπης που μπορεί να θεραπεύσει μια πληγωμένη καρδιά. Ένα εξαιρετικό βιβλίο που σας το προτείνω ανεπιφύλακτα! 

*Η εκπομπή μεταδίδεται σε επανάληψη την Πέμπτη στις 20:00.

*Κάθε Σάββατο μεσημέρι στις 13:00 στους 99,7 στα FM  μπορείτε να παρακολουθείτε τη νέα μου εκπομπή "Τραγούδια για να σμίξουμε τον κόσμο"  που περιλαμβάνει μόνο μουσικές επιλογές παιδικών τραγουδιών χωρίς σχολιασμό. 

Σας εύχομαι καλή ακρόαση και σας προτείνω μια εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο γλυκό ψυγείου. 




Καλό Σαββατοκύριακο 















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής