Το γλυκό του καλοκαιριού


Καλό μήνα φίλοι μου! 
Επιτέλους  μετά από δυο ατέλειωτα χρόνια , τα παιδιά μας πήγανε στο σχολείο σήμερα χωρίς μάσκα. Έστω και τις τελευταίες μέρες της σχολικής χρονιάς, θα καθίσουν στα θρανία τους και θα βλέπουν τα πρόσωπα των συμμαθητών τους. Το κλίμα στο σχολείο γενικά είναι όμορφο καθώς ετοιμάζουν την καθιερωμένη γιορτούλα τους και παραλαμβάνουν τα δωράκια μαζί με τις φωτογραφίες που θα έχουν για ενθύμιο της χρονιάς που πέρασε. 

Ο Μανόλης ήταν πολύ , χαρούμενος χθες το απόγευμα που το συζητούσαμε κι έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα γλυκό για  να αρχίσει όμορφα ο μήνας . Το γλυκάκι αυτό που  αρέσει ιδιαίτερα στα αγόρια μου  δεν είναι άλλο από το κλασικό μαμαδίστικο  και σούπερ καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με μπισκότα, κρέμα και ζελέ. 

Πάμε να το φτιάξουμε;


Υλικά :
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου  βανίλια (από εκείνα που χρειάζονται βράσιμο , όχι στιγμής) 

1/2 ποτήρι του νερού γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα 

1 - 1,5 πακέτο μπισκότα  τύπου πτι-μπερ 

1 κουτί ζελέ  Φράουλα ( οικογενειακή συσκευασία) 

Διαδικασία:  

 Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα για λίγα δευτερόλεπτα και τα στρώνουμε σε  ένα ταψάκι η πυρέξ . Μόλις τελειώσει η πρώτη στρώση , βάζουμε από πάνω μια δεύτερη ώστε να καλυφθούν τα κενά ανάμεσα στα μπισκότα .


Φτιάχνουμε την κρέμα  άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα. 


Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η άνθος αραβοσίτου. 

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται επάνω στην συσκευασία και το αφήνουμε εκτός ψυγείου να κρυώσει. 

Όταν έχει παγώσει η άνθος αραβοσίτου, προσθέτουμε το ζελέ πάνω από το γλυκό μας σιγά -σιγά με ένα κουτάλι. 

 

Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο, το αφήνουμε για 2- 3 ώρες , κόβουμε σε κομμάτια κι απολαμβάνουμε. 

Εδώ : http://eirini-nikolaou.blogspot.com/2021/06/blog-post_8.html θα βρείτε τη συνταγή για το σπιτικό παγωτό μας. 

Χριστός Ανέστη ! 
Αληθώς Ανέστη! 

Σχόλια

  1. Λατρεύω να φτιάχνω γλυκό, κάθε πρωτομηνιά. Σαν μια προσπάθεια να καλοπιάσω τον μήνα να 'ναι γλυκός.
    Να 'ναι καλά όλα τα ζουζούνια και με το καλό, να κλείσουν τα σχολεία και να έχουν υπέροχο καλοκαίρι.
    Και ο μήνας σας να είναι τόσο γλυκός όσο το γλυκό σας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μαρίνα! Τέλεια η ιδέα σου να το φτιάχνεις κάθε πρώτη του μήνα!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κρέμα του Γαληνού

Βυσσινάδα και μαρμελάδα απο βύσσινα!

Εκδρομή στις Μαργαρίτες