Αναγνώσματα και δημιουργίες της Κόκκινης Κλωστής



Μια φορά κι έναν καιρό σε μια μακρινή πολιτεία ζούσε η Ηρώ ένα μικρό κοριτσάκι     που είχε για συντροφιά της ένα μεταξωτό κόκκινο κορδόνι. Ένα σχεδόν άχρηστο αντικείμενο που δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ούτε καν σε δυο παπούτσια αλλά για εκείνη ήταν πολύτιμο επειδή ήταν δώρο από την αγαπημένη της  γιαγιά. 


Η Ηρώ ζούσε ευτυχισμένη παίζοντας με τα υπόλοιπα παιδιά στην πλατεία της μακρινής πολιτείας ώσπου μια παράξενη γκριζωπή μέρα το θρόνο αναλαμβάνει ένας αγέλαστος βασιλιάς με το μοχθηρό του σύμβουλο και το κορίτσι με το κόκκινο κορδόνι αναλαμβάνει να σώσει την πόλη του. 


Καλημέρα αγαπημένη μου Σαββατιάτικη παρέα. Σήμερα στις 10: 30 στους 99,7 στο Ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης διαβάζουμε το υπέροχο βιβλίο της αγαπημένης Βασιλικής Νευροκοπλή "Το κόκκινο κορδόνι" από τις εκδόσεις Λιβάνη. Μια ιστορία για τα αντικείμενα που όταν χαρίζονται με αγάπη και χρησιμοποιούνται με καλοσύνη γίνονται πολύτιμα. 






Κι όταν τελειώσει η εκπομπή, μαζέψτε από τις γλάστρες της αυλής σας μικρά ανθάκια τοποθετήστε τα ανάμεσα στις σελίδες ενός βιβλίου να αποξηρανθούν ώστε να μπορέσετε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά ένα εύκολο καλοκαιρινό φαναράκι.



 Θα χρειαστείτε επιπλέον ένα άδειο βάζο κόλλα ντεκουπάζ κι ένα πινέλο. Η διαδικασία είναι απλή:  Με το πινέλο βάζουμε λίγη κόλλα, τοποθετούμε το ανθάκι και προσθέτουμε επιπλέον λίγη ακόμα κόλλα από πάνω... 








Το αφήνουμε να στεγνώσει και είναι έτοιμο! 




Καλή Ακρόαση και καλές δημιουργίες! 

*Η εκπομπή μεταδίδεται και κάθε Πέμπτη στις 20:00 σε επανάληψη. 















Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής