Το ταξίδι της κόκκινης κλωστής


Το κορίτσι με τα τριανταφυλλένια μάγουλα νίκησε τα θηρία του σκοτεινού δάσους. Κάθε πρωί η μαμά, της χτενίζει τα μακριά  μαλλιά της και πηγαίνει στο σχολείο ευτυχισμένη. Έχει ακόμα στην τσέπη το μαγικό κουβάρι με την κόκκινη κλωστή που της χάρισε ο Μηνάς. Μια μέρα που η θεατρική ομάδα του σχολείου είχε πρόβα για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή η Ουρανία μπήκε στην αίθουσα να παρακολουθήσει τους συμμαθητές της που θα τραγουδούσαν την “Άγια Νύχτα " το βλέμμα της έπεσε σε ένα ντροπαλό αγόρι που στεκόταν παράμερα σιωπηλό και μόνο του.Το είχε συναντήσει πολλές φορές στην αυλή το όνομα του ήταν Άγγελος.


 Ξαφνικά, το μαγικό κουβάρι κύλησε από την τσέπη της κι άρχισε να ρίχνει αστερόσκονη  προς το μέρος του. Η Ουρανία ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Πλησίασε  το αγόρι του χαμογέλασε και του έδωσε  το κουβάρι της κόκκινης κλωστής. Ο Άγγελος το  πήρε στα χέρια του και ετοιμάστηκε να το ξετυλίξει.

Καλημέρα αγαπημένοι μου ακροατές και αναγνώστες.

Σήμερα  στις 10 : 30 στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στους 99, 7 στα FM διαβάζουμε τη συγκινητική ιστορία του μικρού Άγγελου. Δείτε εδώ τη βιβλιοπρόταση  της υπεροχής ιστορίας μας. Και όσο θα ακούτε  την εκπομπή "Κόκκινη Κλωστή"  αν θέλετε κι εσείς να δημιουργήσετε ένα  χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης όπως είχε και ο  μικρός ήρωας της ιστορίας μας, εκτυπώστε το από εδώ και φτιάξτε το όπως σας αρέσει !  Η κατασκευή για το αγγελάκι που βρίσκεται πάνω στο στεφάνι ειναι  εδώ . 



Και επειδή είναι Σάββατο και υπάρχει ελεύθερος χρόνος είναι ευκαιρία να μπούμε στην κουζίνα να φτιάξουμε πεντανόστιμους  νηστίσιμους κουραμπιέδες 


 Κι αν χρειάζεται τους φτιάχνουμε και χωρίς γλουτένη τη συνταγή αυτή  που γίνεται και με  αλεύρι σίτου.


Καλό κι ευλογημένο Σαββατοκύριακο!

 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής