Cupcakes της μαμάς


Μέρες ηλιόλουστες ! Οι Φρέζιες ανθίζουν  μέσα στις πήλινες γλάστρες κι παλιός μας φίλος ο Κοτσυφός ξανάρχισε  το τραγούδι του στη γειτονιά. 


  Τα λουλούδια που ξεκίνησαν ήδη  να μοσχοβολούν μαζί με τα αρώματα των εσπεριδοειδών με συνεπήραν και  σκέφτηκα να φτιάξω μυρωδάτα κεκάκια πορτοκαλιού για το Σαββατοκύριακο που έρχεται. 

Υλικά:
3/4 κούπας βούτυρο 
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη 
1/5 κούπα γάλα
1/5 κούπα χυμό πορτοκαλιού
2 1/5 κούπες αλεύρι μαλακό 
2 1/5 κουταλάκια μπέικιν
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
20 -24 κουταλάκια πραλίνα 
Χάρτινες θήκες για κεκάκια



Διαδικασία:

 Αφήνουμε τα υλικά μας σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες στη φόρμα για μικρά κέικ. 
Σε ένα μεγάλο δοχείο  χτυπάμε το βούτυρο  μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. 
Σταδιακά ρίχνουμε το γάλα εναλλάξ με το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. 
Τελευταίο βάζουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν. 
Με ένα κουτάλι της σούπας τοποθετούμε μέσα σε κάθε θήκη λίγη ζύμη κι από πάνω 
ένα κουταλάκι του γλυκού πραλίνα, στη συνέχεια βάζουμε ακόμα λίγη ζύμη πάνω από την πραλίνα ώστε να καλυφθεί. 
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην παραγεμίσουμε τις θήκες γιατί το μίγμα θα φουσκώσει και θα χυθεί καθώς ψήνεται. 

Αυτή είναι η αγαπημένη μου 
κλασική -βασική συνταγή για κεκάκια. 
Μπορούμε να  βάλουμε μόνο γάλα και να τα αρωματίσουμε με βανίλια.  Ή να βάλουμε βούτυρο μαζί με λάδι στη συνταγή μας. 
 


Καλή επιτυχία! 











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής