Το Ραντεβού Βιβλιοπρόταση

Ένα καλοκαιρινό ραντεβού του νοτιά με το πέλαγος λουσμένο στο γαλάζιο φως, στεφανωμένο με τ' αλμυρίκια. Δυο καρέκλες αδειανές περιμένουν υπομονετικά στο παλιό μπαλκόνι...Ένα ραντεβού που ξεχάστηκε  κι  ο άνεμος το υπενθυμίζει κάθε απόγευμα στο αλμυρό "Σπίτι της γοργόνας".

Το αγαπώ αυτό το έρημο  σπίτι με τη μικρή παραλία και τη χρυσαφένια  αμμουδιά.  Μου αρέσει να φτιάχνω ιστορίες  κοιτώντας  τα κλειστά παράθυρα του ή να "συναντώ"  στα τσιμεντένια  σκαλοπάτια του, ήρωες αλλοτινών καιρών που με κρυφοκοιτάνε απ' τις σελίδες των αγαπημένων μου βιβλίων.

Σήμερα βρήκα κρυμμένη μια σπάνια αγάπη που με ταξίδεψε μέσα από τις σελίδες ενός υπέροχου μυθιστορήματος...Οι δυο καρέκλες , σα να περίμεναν τη Στεφανία και το Νικόλα..Ακόμα και  η παλιά ξύλινη πόρτα έμοιαζε με πίνακα ζωγραφικής...

"Το Ραντεβού" Είναι το δεύτερο βιβλίο της αγαπημένης Αφροδίτης Φραγκιαδουλάκη που διαβάζω και με ταξίδεψε με έναν τρόπο μοναδικό στην τέχνη και την σπαρακτική ιστορία του ιδιαίτερου ζωγράφου  Έγκον Σίλε, στην τραγωδία που χτύπησε την ανθρωπότητα, όταν η  πανδημία της ισπανικής  γρίπης  βύθισε τους λαούς στην απελπισία αλλά  και στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας...

Το  βιβλίο με συνεπήρε!  Με γοήτευσε η σπάνια αγάπη της Στεφανίας και του Νικόλα, που τα πρόσωπα τους ταυτίστηκαν  μαγικά με εκείνα στον πίνακα του Αυστριακού ζωγράφου...Δυο ζωές που ανταμώθηκαν μέσα απ' την τέχνη , ένιωσαν σα να ζούσαν χωριστά για δεκάδες χρόνια ώσπου να συναντηθούν  μέσα από τα βάθη των καιρών και της μοίρας. Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα με λυρική γραφή ,πρωτότυπη πλοκή και πολλά  ταξίδια! Στην τέχνη, στην ποίηση ,στη ζωγραφική, στα Μουσεία του Λονδίνου και στους δρόμους  της Ρώμης .

Ένα ξεχωριστό βιβλίο που σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής