48 Εθελοντές δάσκαλοι, καθηγητές και υπεύθυνοι δραστηριοτήτων, 99 μαθητές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και μαζί με τις δραστηριότητες 300 μικροί και μεγάλοι.


Ολοκληρώθηκε πριν μερικές ημέρες άλλη μια γεμάτη σεζόν στην Ενορία μας μέσα από τις δράσεις τις. Με μια όμορφη αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή γιορτή ολοκληρώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ενορίας καθώς επίσης και οι πολλές και όμορφες δραστηριότητες.
Με τα παιδάκια μου, τους μικρούς μου καλλιτέχνες από το τμήμα Χειροτεχνιών και Κατασκευών αναλάβαμε το στολισμό της αίθουσας διαλέξεων του Πνευματικού Κέντρου όπου και έγινε η γιορτή. Ως τελευταία κατασκευή για αυτή την περίοδο είχαμε την κατασκευή με χαρτόνι δελφίνια, φύκια, ψαράκια και με αυτά διακοσμήσαμε τις κουρτίνες της αίθουσας . Ως αποχαιρετιστήριο δώρο τους ετοίμασα αεροπλανάκια από ξυλάκια κατασκευών και φελλούς. 


Ετοίμασα αρκετά παραπάνω ούτως ώστε να διακοσμήσουμε και την οροφή της αίθουσας μας και ένα στεφάνι καλωσορίσματος για την είσοδο. Με τα παιδιά φτιάξαμε και καραβάκια που τους δώσαμε ονόματα ποιητών και διακοσμήσαμε τα φωτιστικά!

Το καράβι του Νίκου Γκάτσου

Το τρελοβάπορο του Οδυσσέα Ελύτη

Παρακάτω σας παρουσιάζω τις δραστηριότητες της Ενορίας μας για φέτος και απόσπασμα από την ομιλία του π. Ιωάννη Νικολάου μέσα από την οποία φαίνεται η όλη προσπάθεια και προσφορά όσων εθελοντικά και εντελώς δωρεάν προσφέρθηκαν για τον σκοπό αυτό.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΕΝΟΡΙΑΣ ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΠΕΝΤΕΒΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014 – 2015
Δωρεάν καθημερινή ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα μαθήματα
από Α’ Δημοτικού έως και Γ’ Λυκείου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Μια φορά την εβδομάδα (εντελώς δωρεάν)

ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (Εντελώς δωρεάν)

1.         Κύκλος Ομιλιών από τους Ιερείς της Ενορίας.
2.         Παιδική Σύναξη - Για παιδιά από Γ’ έως και ΣΤ’ Δημοτικού σχολείου
3.         Νεανική Σύναξη - Για παιδιά από Γυμνασίου και Λυκείου
4.         Επιτραπέζια αντισφαίριση (ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ)
5.         Βυζαντινή Μουσική
6.         Ευρωπαϊκή Μουσική – Παιδική Χορωδία
7.         Κιθάρα
8.         Λύρα και Μαντολίνο
9.         Χειροτεχνίες και Κατασκευές
10.       Ζωγραφική
11.       Δημιουργική απασχόληση για παιδιά προσχολικής ηλικίας
12.       Σκάκι

Η αγωνία μας και συγχρόνως η ανάγκη λόγο της λεγομένης οικονομικής κρίσης που πλήττει τον Τόπο μας για να μην μείνουν τα παιδιά μας , το μέλλον μας, μακριά από την δυνατότητα να συνεχίσουν το σχολείο, μας έκανε ως Ιερείς να ενεργοποιηθούμε ακόμη περισσότερο και με τη χάρη της Παναγίας μας να κάνουμε ένα κάλεσμα. Έγινε λοιπόν το κάλεσμα, οι πόρτες άνοιξαν και δάσκαλοι και καθηγητές όλων των βαθμίδων εντελώς εθελοντικά και με πολύ αγάπη έτρεξαν να βοηθήσουν και έτσι να δημιουργηθεί αυτό που λέμε Κοινωνικό Φροντιστήριο Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου.
Γενικά θα αναφέρω πως την πρώτη χρονιά 2012-2013 στο Κοινωνικό Φροντιστήριο απασχολήθηκαν 36 παιδιά ενώ στο σύνολο μαζί με τις δραστηριότητες 127. Οι εθελοντές δάσκαλοι και καθηγητές στο σύνολο τους για αυτή την περίοδο 24.
Την δεύτερη χρονιά 2013-2014  στο Κοινωνικό Φροντιστήριο απασχολήθηκαν 64 παιδιά ενώ στο σύνολο μαζί με τις δραστηριότητες 180. Οι εθελοντές δάσκαλοι και καθηγητές στο σύνολο τους για αυτή την περίοδο 38. Στην περσινή ανάλογη εκδήλωση μας είχαμε κάνει μια ευχή. Ελπίζουμε με την χάρη της Παναγίας μας και τον Σεπτέμβρη να είμαστε ξανά όλοι μαζί γιατί όχι και περισσότεροι και με νέες δραστηριότητες. Η Παναγία μας ευλόγησε.
Για την σεζόν 2014-2015 δηλαδή την τρίτη συνεχόμενη χρονιά λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου δέχθηκαν ενισχυτική διδασκαλία επισήμως βάση των στοιχείων 99 παιδιά, ενώ και με τις νέες δραστηριότητες που είχαμε στο σύνολο τους έφτασαν τον αριθμό 300. Και ο αριθμός αυτός είναι με συντηρητική μέτρηση. Οι εθελοντές δάσκαλοι και καθηγητές στο σύνολο τους για αυτή την περίοδο 48. Μόνο για το Κοινωνικό Φροντιστήριο οι διδακτικές ώρες που προσφέρθηκαν ανά βδομάδα ήταν περί τις 72 με τον αριθμό να είναι προς τα πάνω και αυτό γιατί αρκετοί αν όχι όλοι οι δάσκαλοι και καθηγητές αφιέρωσαν και επιπλέον χρόνο από τον προκαθορισμένο για να βοηθήσουν τα παιδιά μας. Και όλα αυτά, μα όλα, εντελώς δωρεάν. …… Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις χαρούμενα τα παιδιά να έρχονται και να φεύγουν από την εκκλησία γεμάτα με όρεξη και ζωή μετά την ολοκλήρωση του καθημερινού τους ενισχυτικού μαθήματος ή της δραστηριότητας τους. Είναι όμως και πάρα πολύ όμορφο να βλέπει κανείς τα πρόσωπα των δασκάλων και των καθηγητών που προσφέρονται και θυσιάζονται για αυτό τον ευλογημένο σκοπό. Αλήθεια βλέπουμε τα πρόσωπά σας να λάμπουν φεύγοντας από εδώ και ενώ θα περίμενε κανείς να σας δει εξαντλημένους γιατί τις περισσότερες αν όχι όλες τις φορές έρχεστε μετά το σχολείο σας, αντίθετα εσείς βγαίνετε από την ενισχυτική σας διδασκαλία γεμάτοι ζωντάνια και όρεξη, σαν να πήρατε και όχι να δώσατε. Και αυτό γιατί ότι κάνετε το κάνετε με αγάπη και αυτό το ευλογεί η Παναγία μας και σας ενισχύει. Έτσι πραγματικά και ουσιαστικά γίνεστε παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση 21/06/2015




















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής