Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΑΣ!!!!


Καλό μήνα και καλό Τριώδιο!!!

Ο δεύτερος μήνας του χρόνου ξεκίνησε «σκονισμένος». Στην πήλινη γλάστρα άνθισαν όμως τα πρώτα ζουμπούλια της χρονιάς και σήμερα που δεν φυσάει δυνατά ο νοτιάς καμαρώνουν και…. Σαν να μυρίζουν περισσότερο από χθες! Το χρώμα και το άρωμα τους μου φέρνει στη σκέψη το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους στο χωριό μου το Ίνι … Σε λίγες μέρες πανηγυρίζει . Θυμάμαι που κόβαμε ζουμπούλια από τις γλάστρες μας και τα πηγαίναμε στο μικρό εκκλησάκι να στολίσουμε την εικόνα του Αγίου. Παιδικές αναμνήσεις και φιλίες! Με την αγαπημένη μου φίλη ευτυχώς ποτέ δεν χαθήκαμε…. Βάπτισε και το Μανωλάκι μου και έτσι δεθήκαμε ακόμη πιο πολύ!

Παιδικές φιλίες και χαμόγελα που συναντώ κάθε Σάββατο κοιτάζοντας τα παιδιά στην παρεούλα μας με τις χειροτεχνίες και κατασκευές στην Ενορία μας. Το Σάββατο που μας πέρασε το απόγευμα κόψαμε  την Βασιλόπιτα μας και το χαρήκαμε πολύ πολύ. Το φλουρί το βρήκε η Χριστίνα μας και πήρε ένα συμβολικό δωράκι….


 Ένα όμορφο διδακτικό παραμυθάκι με υπέροχη εικονογράφηση. Ο τίτλος του «Το κουβαράκι που ήθελε να αγαπάει» της κ. Βάνας  Μυρωνάκη.



Η συνταγή για την Βασιλόπιτα μας…..

Υλικά

  • 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 3 αβγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 500 γραμμάρια (περίπου) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι κάρδαμο



Εκτέλεση

Πλένουμε το πορτοκάλι μας, το τρυπάμε με ένα πιρούνι και το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να το σκεπάζει εντελώς και το βράζουμε για μια ώρα περίπου αλλά σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε στη μέση, πετάμε τα κουκούτσια και αλέθουμε το πορτοκάλι μας στο μιξεράκι μας….. Αμέσως μετά χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι, προσθέτουμε τα αβγά και στη συνέχεια βάζουμε το γάλα, το πορτοκάλι, την αμυγδαλόψιχα και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ψήνουμε σε τετράγωνο ταψάκι για μια ώρα στους 180 βαθμούς. Η αλήθεια βέβαια είναι πως όταν έχεις παιδιά βοηθούς στην κουζίνα δεν ακολουθείς κατά γράμμα την εκτέλεση καμιάς συνταγής….. Στο περίπου σας γράφω την σειρά των υλικών!!! Χαχαχαχα!!!

Και του χρόνου μικροί μου καλλιτέχνες!!!!!!

Η κατασκευούλα μας ήταν απλή και όμορφη. 


Μια κάρτα για τους Τρείς Ιεράρχες, τους προστάτες όλων των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών. 


Την καρτούλα μας την βρήκαμε εδώ   

                   
και με τα όμορφα και «μαγικά» χεράκια μας την κάναμε πολύ ωραία!!!

Χρόνια πολλά μικρά μου!!!!

Ευχαριστώ βέβαια πάρα πολύ το βιβλιοπωλείο «ΕΚΗΒΟΛΟΣ» 

για την ευγενική προσφορά του βιβλίου που ανέφερα πιο πάνω.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα