ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΑ ΣΤΕΦΑΝΑΚΙΑ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ

          


         Αύριο είναι πρωτομαγιά και σκέφτηκα να ασχοληθώ σήμερα με τα λουλούδια. Όλοι οι άνθρωποι που με γνωρίζουν ξέρουν την αγάπη που έχω για τα «άχρηστα» πράγματα που «μοιάζουν με σκουπίδια μα είναι χρήσιμα» όπως λέει και ένα τραγουδάκι από ένα παιχνιδάκι του Μανώλη μου. Το πιο αγαπημένο μου υλικό είναι οι άδειες συσκευασίες από το γάλα και τα αναψυκτικά. Πραγματικά με λίγη φαντασία μεταμορφώνονται σε μικρά όμορφα στολίδια.
         Έφτιαξα λοιπόν ¨Πρωτομαγιάτικα¨ στεφάνια με  λουλούδια και πεταλούδες. Αγαπώ τόσο πολύ τις πεταλούδες και εδώ στο σπίτι μας τριγύρω υπάρχουν πολλές! Είναι τόσο γλυκές που υπάρχουν φορές που κάθονται και στο χέρι μου!


Υλικά για στεφανάκια:

       Άδεια από γάλα και αναψυκτικά, κόλα σιλικόνης, κορδελίτσες, τέμπερες, σύρμα για τον σκελετό του στεφανιού και πολύ φαντασία!!!!



Διαδικασία:

        Πλένουμε τα κουτιά μας και τα κόβουμε πολύ προσεκτικά. Βέβαια πρώτα τα ανοίγουμε με ανοιχτήρι για κονσέρβες και μετά τα κόβουμε με ψαλίδι ώστε να σχηματιστούν επιφάνειες αλουμινίου. Σχεδιάζουμε με λεπτό μαρκαδοράκι λουλουδάκια και πεταλούδες πάνω στις επιφάνειες μας και προσεκτικά κόβουμε. Χρωματίζουμε όπως μας αρέσει με τις τέμπερες μας τις πεταλούδες και τα λουλουδάκια μας. Φτιάχνουμε κύκλους με το σύρμα μας . άλλους τους επενδύουμε άλλους όχι (όπως μας αρέσει) και τέλος κολλάμε με το πιστόλι σιλικόνης τις πεταλούδες και τα λουλουδάκια μας.




Απλά υλικά και με όμορφο αποτέλεσμα!


ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!!!  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής