Πασχαλινό προβατάκι!!!!!

ΑΠΡΙΛΗΣ!!!!



Καλό μήνα σε όλο τον κόσμο…… Όσο περνάνε οι μέρες και η άνοιξη αγκαλιάζει τη γη οι ευωδιές γίνονται ολοένα και ποιο μεθυστικές. Τον τελευταίο καιρό έχω αγαπήσει από την αρχή την ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου. Αγαπημένου μου ποιητή από το Γυμνάσιο!!! Κάθε πρωί που ο Αντώνης μου πηγαίνει στο σχολείο στέκομαι στην πόρτα της αυλής και τον παρατηρώ, ακριβώς απέναντι ο γείτονας έχει πολλά υπέροχα δέντρα λεμονιές, πορτοκαλιές, νεραντζιές…. Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί η μυρωδιά τους είναι πραγματικά μαγευτική! Η σκέψη μου πηγαίνει κατευθείαν σ’ ένα ποίημα «Η γη και ο ουρανός μυρίζανε λεμονάνθι στ’ όρος των Ελαιών». Παίρνω όσο πιο βαθιά μπορώ μια ανάσα, κάθομαι στη σκάλα για μερικά λεπτά, στη συνέχεια μπαίνω στο σπίτι, βρίσκω το CD με τα ποιήματα του Νικηφόρου Βρεττάκου, το Μανωλάκι μου έχει ξυπνήσει και ακούμε μαζί….. του κάνει εντύπωση το όνομα Ταΰγετος….. με ρωτά τι σημαίνει, προσπαθώ να του εξηγήσω ότι είναι ένα βουνό, αλλά ούτε βουνό ξέρει τι είναι…… πάμε στο μπαλκόνι να του δείξω απέναντι τα βουνά, αλλά με το που κοιτάζουμε μπροστά βλέπουμε κάτω από το μπαλκόνι μας πολλά προβατάκια, ο μικρός μου ενθουσιάζεται, θυμάται την παραβολή του «Καλού Ποιμένα» που διαβάζουμε από την Καινή Διαθήκη για μικρά παιδιά και που του χάρισε η νονά του, χοροπηδά και θέλει να το διαβάσουμε…. Τώραααααα!!!!
Παρατηρούμε για λίγο τα προβατάκια, μετά τα βουνά, πάμε στο δωμάτιο μας και διαβάζουμε και του υπόσχομαι ότι θα φτιάξουμε σύντομα και μια κατασκευή με ένα προβατάκι………



Έτσι λοιπόν σκέφτηκα……… η κατασκευή μας δημιουργήθηκε και μάλιστα από ανακυκλωμένο υλικό.

Είχα πολλές άδειες συσκευασίες από ροφήματα της μηχανής του καφέ και ήταν ευκαιρία να τις εκμεταλλευτώ! Για το αρνάκι χρειαζόμαστε:
o   1 κουτάκι από ρόφημα καφέ ή άλλο κουτάκι
o   Άσπρο χαρτί ή τσόχα μπέζ
o   Μαύρο κανσόν χαρτόνι
o   Ματάκια που κινούνται

Κόβουμε το κουτάκι περιμετρικά και κολλάμε την τσόχα. Φτιάχνουμε το κεφάλι του αρνιού και το κολλάμε στο κουτί….. στη συνέχεια τοποθετούμε τα ματάκια και ζωγραφίζουμε τις λεπτομέρειες!! Σε πολύ λίγο χρόνο και με ελάχιστο κόπο αλλά με πολύ καλή διάθεση το αρνάκι μας είναι έτοιμο!!!!  



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής