Νηστίσιμοι κουραμπιέδες
Μέρες καραντίνας και το σπίτι δεν αδειάζει από κόσμο! Κατέβηκαν απ'το πατάρι τα καλικαντζαράκια και με αρχηγό τους το Φρίτιο σκορπίζουν παντού άχνη ζάχαρη ! Μου έκρυψαν την κόλλα του ντεκουπάζ, μου λάδωσαν τα πινέλα και με προειδοποίησαν ότι αν δεν τους φτιάξω να φάνε κουραμπιέδες θα μου σκίσουν όλα τα Χριστουγεννιάτικα ριζόχαρτα! Τι να κάνω κι εγώ , για να γλυτώσω από τις σκανδαλιές τους είπα να δοκιμάσω να φτιάξω μια παλιά νηστίσιμη συνταγή μήπως προλάβουν να φάνε και τ'αγορια μου κανένα φρεσκοψημένο κουραμπιέ. Νηστίσιμοι κουραμπιέδες Υλικά : 1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου, 1 κούπα λάδι, 1/2 κούπα ζάχαρη, 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ, 1κούπα τριμμένη καρύδα, 1 κούπα αμύγδαλα αλεσμένα, 2 βανίλιες, 1 μπέικιν, 700 γραμ.αλεύρι περίπου Διαδικασία: χτυπάμε στο μίξερ τη μαρμάρι...
Συμπαθέστατο !! Μ' αρέσει να τα χαζεύω, αλλά τώρα δεν τα φοράω (παλιά ναι). Αν βρω χάντρες ευχαρίστως τις προσφέρω (κουμπιά έχομε πολλά, αν θέλετε, λόγω μητρός μοδίστρας)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑσφαλώς, κάθε προσφορά δεκτή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω ότι θα σου πάνε πάντως και τώρα Γεωργία μου!