Εύκολα Λαζαράκια
Τα Λαζαράκια μας για φέτος
3½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 500 γρ.)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 κούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο (προαιρετικά)
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
Μπαχάρι γαρύφαλλα
Για διακόσμηση
Λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για άλειμμα
1. Ενεργοποιούμε τη μαγιά: Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο από το χλιαρό νερό με λίγη ζάχαρη. Την αφήνουμε 10 λεπτά να αφρίσει.
2. Ζυμώνουμε: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Προσθέτουμε τη μαγιά, το υπόλοιπο νερό και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή, ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό ή αλεύρι.
3. Αφήνουμε να φουσκώσει: Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί.
4 Πλάθουμε τα Λαζαράκια: Φτιάχνουμε
ανθρωπάκια: ένα σώμα, δύο χεράκια
που σταυρώνουν μπροστά, και βάζουμε μπαχάρι για μάτια κι ένα γαρύφαλλο για στόμα
5. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα αφήνουμε να φουσκώσουν γα μισή ώρα, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180°C για περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Αυτά τα χαριτωμένα Λαζαράκια φτιάχτηκαν Με αγάπη για τα αγόρια μου
Στην ετικέτα του μπλογκ "Πασχαλινές συνταγές" μπορείτε να δείτε τα Λαζαράκια που έχουμε φτιάξει τα προηγούμενα χρόνια.
Πολύ ωραία τα Λαζαράκια σας καλή Ανάσταση
ΑπάντησηΔιαγραφή