Βυσσινάδα και μαρμελάδα απο βύσσινα!



Ο καιρός επιτέλους άρχισε να γίνεται Καλοκαιρινός! Έτσι περνάμε περισσότερες ώρες στην δροσιά της αυλής μας. Παρόλο που ο Αντώνης μου διάβαζε αυτές τις ημέρες επειδή είχε εξετάσεις στο ωδείο, βρήκαμε ευκαιρία μα φτιάξουμε όλοι μαζί ωραία δροσερή βυσσινάδα! Σε μια απογευματινή βολτίτσα που πήγα με το Μανωλάκι μου στο πάρκο στο κέντρο της πόλης βρήκαμε στην αγορά ωραία φρέσκα βυσσινάκια. Την επόμενη ημέρα πιάσαμε από νωρίς «δουλειά» και το διασκεδάσαμε αφάνταστα.

Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε για την βυσσινάδα μας;

·         1 κιλό βύσσινα
·         1 κιλό ζάχαρη
·         2 κούπες νερό
·         1 κουταλάκι λεμόνι

Ποια η διαδικασία;

Πλένουμε τα βύσσινα μας και τους αφαιρούμε τα κοτσάνια. Μετά τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τα ζουλάνε τα μικρά μικρά χεράκια για να βγάλουνε όσο περισσότερο χυμό γίνεται. 


Αμέσως μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και τα’ αφήνουμε για μια ώρα να «βγάλουν» τα υγρά τους. Κατόπιν προσθέτουμε το νερό και βάζουμε την κατσαρόλα μας σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει, όχι όμως πολύ γιατί δεν θα είναι ρευστό και προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήνουμε την βυσσινάδα να κρυώσει. Μετά την σουρώνουμε και την βάζουμε σε ένα μπουκάλι και την διατηρούμε στο ψυγείο. Μπορούμε εύκολα και με λίγη φαντασία να διακοσμήσουμε εμείς ένα μπουκάλι ……. 


Για να την σερβίρουμε βάζουμε σ’ ένα ποτήρι 1 μ ε 2 δάκτυλα (οριζόντια!!!) βυσσινάδα και την αραιώνουμε με κρύο νερό.


Και κάτι ακόμη …….. όταν σουρώσουμε τη βυσσινάδα, στην κατσαρόλα μας θα μείνει αρκετή από την ψίχα των βύσσινων. Προσοχή μην την πετάξετε!!! Αφαιρέστε τα κουκούτσια και βάλτε την καθαρή ψίχα στο μιξεράκι και προσθέστε λίγο από το σιρόπι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει εντελώς η ψίχα και έχετε μια πραγματικά υπέροχη μαρμελάδα!!! 


Καλή επιτυχία και ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα