Το Αυγό

Ο Βίκτωρας στα μάτια του περισσότερου κόσμου μοιάζει λίγο παράξενος και κακομαθημένος . Δεν απαντάει όταν τον χαιρετούν κι αποφεύγει να κοιτάει τους  ανθρώπους στα μάτια, δεν κάνει εύκολα φίλους και -το πιο μυστήριο;- του αρέσει να στριφογυρνάει ένα κομμάτι σπάγκου στον αέρα για πολλές ώρες!  Γιατί άραγε συμβαίνουν όλα αυτά; Μα γιατί ο Βίκτωρας  τυχαίνει να ζει σε ένα μεγάλο άσπρο Αυγό με  πολύ σκληρό τσόφλι!



Πώς περνάει ο φίλος μας λοιπόν μέσα σ' αυτό το μυστήριο Αυγό; Σε ποιους ανθρώπους και σε ποια πράγματα ο Βίκτωρας δίνει την άδεια να μπαινοβγαίνουν και ποιους αφήνει απέξω; Πώς η δασκάλα του η  Ελβίρα καταφέρνει να ανοίγει χαραμάδες στο σκληρό τσόφλι, χωρίς καν να διαθέτει το σούπερ τρυπάνι; Και -πάνω απ' όλα- τι θα συμβεί, αν ανοιχτούν πολλές χαραμάδες;


Αγαπημένη παρέα της Κόκκινης Κλωστής σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στους 99,7 στα FM θα διαβάσουμε "Το Αυγό" ένα υπέροχο βιβλίο της Εύας Βακιρτζή με την όμορφη εικονογραφιση του Νικόλα Ανδρικόπουλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Πατάκη". 





 "Το Αυγό" είναι μια ιδιαίτερη ιστορία που μας τη διηγείται με το δικό του μοναδικό τρόπο ο Βίκτωρας ένα παιδάκι που βρίσκεται σε αυτό που επιστήμονικα ονομάζουμε "Φάσμα του αυτισμού" στο οποίο ανείκουν η διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή ή το σύνδρομο asperger. Όσην ώρα λοιπόν ακούτε τη σημερινή εκπομπή σκεφτήτε κι αναζητήστε γύρω σας ανθρώπους μικρούς και μεγάλους που σας θυμίζουν το Βίκτωρα και ανοίξτε χαραμάδες στα σκληρά τσόφλια τους.
 Με τι τρόπο; ακούστε την ιστορία και θα το μάθετε.  Σας περιμένουμε όλους στη ραδιοφωνική μας συντροφιά! 



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής