Γύρος μανιταριών




Γειά σου αγαπημένη παρέα του μπλογκ! 
Η αλήθεια είναι ότι το κρέας δε μου αρέσει και στις νηστείες είμαι  χαρούμενη που δεν το μαγειρεύω. 
Σήμερα λοιπόν θα σας δώσω τη συνταγή ενός από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά που φτιάχνω για μένα όλο το χρόνο. 



Γύρος από μανιτάρια 
Υλικά :
500 γρ.  πλευρώτους 
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα 
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά τοματοπολτό 

1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι . σκόνη κρεμμυδιού
1 κουταλιά της σούπας  έτοιμο μείγμα μπαχαρικών  για γύρο




Προαιρετικά  πίτες για σουβλάκι χωρίς γλουτένη  (ή συμβατικές) πατάτες τηγανιτές ντομάτα, μαρούλι 



Διαδικασία : Κόβουμε με τα χέρια μας τα μανιτάρια σε κομμάτια τα τοποθετούμε σε μια βαθειά πιατέλα προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών, τη σκόνη σκόρδου και  κρεμμυδιού τα ανακατεύουμε πολύ καλά τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρουμε για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας τον τοματοπολτό και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτοντας λίγες  κουταλιές της σούπας νερό όποτε χρειαστεί  ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ψηθούν. 
Ο γύρος μανιταριών πρέπει να μείνει  χωρίς καθόλου υγρά. 

Όταν είναι έτοιμος αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και αν θέλουμε συνοδεύουμε τα μανιτάρια μας με πίτες και πατάτες τηγανιτές. 


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό