Οι gluten free πίτες της μαμάς






Υπάρχουν φορές που μου λείπουν οι πίτες και γενικά οτιδήποτε περιέχει αλεύρι. 
Αρχίζω τότε και ψάχνω στο διαδίκτυο συνταγές χωρίς γλουτένη και βρίσκω κάποιες αρκετά περίπλοκες... χρειάζονται συγκεκριμένα άλευρα σε συγκεκριμένα γραμμάρια κτλ. 
Κάτι το οποίο πραγματικά με κουράζει αφάνταστα γιατί έτσι κι αλλιώς δυσκολεύομαι να βρω κάτι με αξιοπρεπή γεύση στην καθημερινότητα μου... Το θεωρώ λοιπόν εντελώς περιττό να ψάχνω άλευρα, να κάνω μίξεις και όλα τα σχετικά. 

Ευτυχώς όμως υπάρχουν εξαιρέσεις!
Κι έτσι πριν λίγες μέρες βρήκα μια συνταγή για μια εύκολη τυρόπιτα στην τοστιέρα:

ΤΥΡΌΠΙΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΣΤΙΈΡΑ ΧΩΡΊΣ ΓΛΟΥΤΈΝΗ ΚΑΙ ΛΑΚΤΌΖΗ 

 Υλικά :

1/2 κούπας γάλα 
2 αυγά 
1/2  κούπας τυρί planteese mozzino 
1 κούπα κούπα  Φέτα χωρίς λακτόζη  
1/5 κούπας βρώμη 
1/5  κούπα αλεύρι self raising white flour χωρίς γλουτένη  

Διαδικασία :
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά 
προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, την φέτα κομμένη σε μικρά πολύ κομμάτια, το τυρί και ανακατεύουμε καλά. 
Σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα βάζουμε τη μισή ζύμη στο κέντρο και φτιάχνουμε όσο μπορούμε ένα ορθογώνιο σχήμα.






Διπλώνουμε την λαδόκολλα σκεπάζοντας τη καλά τη ζύμη μας ώστε να δημιουργηθεί ένα πακέτο... 

Επαναλαμβάνουμε το ίδια ακριβώς διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη. 


Τοποθετούμε τα πακετάκια μας στην τοστιέρα  και ψήνουμε για 15 λεπτά.



Την συνταγή τη βρήκα σε αρκετές ιστοσελίδες και διάφορες παραλλαγές...



Εγώ την έφτιαξα με αυτά τα υλικά. 
*Χρησιμοποίησα τυρί φυτικό που λιώνει επειδή δεν είχα το αντίστοιχο χωρίς λακτόζη. Επίσης έχω φτιάξει την πίτα με φυτικό λευκό τυρί επειδή δεν είχα βρει φέτα χωρίς λακτόζη. 
Γίνεται νοστιμότατη! 
Δοκιμάστε την! 



*ΠΙΤΕΣ ΓΙΑ  ΣΟΥΒΛΆΚΙ ΜΕ ΔΎΟ ΥΛΙΚΆ ΧΩΡΊΣ ΓΛΟΥΤΈΝΗ *



2  κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη 
1 κούπα γιαούρτι  χωρίς λακτόζη 
½ κ.γ. αλάτι

 
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το γιαούρτι και ζυμώνουμε καλά, να δημιουργηθεί μια ωραία και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.



Σχιματήζουμε με τη ζύμη τέσσερα μπαλάκια και σε  αλευρομένη επιφάνεια ανοίγουμε με τα χέρια μας κάθε μπαλάκι σε μια πίτα. 




Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία για 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.   
Κάθε πίτα που ψήνουμε την τοποθετούμε σε ένα πιάτο και την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα για να μην ξεραθεί.




Καλή επιτυχία!





Είναι η  ωραία εύκολη ζύμη που έχω φτιάξει και την πίτσα 
όμως σε καμία περίπτωση δε φτάνει το αλεύρι που αναφέρει η αρχική συνταγή. Πιθανότατα το αλεύρι που χρησιμοποίηθηκε από τον Arman Liew είχε διαφορετική σύσταση 

Θα δοκιμάσω να φτιάξω τα bagels και  τα ρολά βατόμουρυ. Θα επιτρέψω με εντυπώσεις.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Η υψηλότερη μορφή άνοιξης!!!