Δυο αγαπημένα βιβλία





Γειά σου αγαπημένη παρέα του blog!  Χρόνια πολλά! Σήμερα γιορτάζει το Μεγάλο Κάστρο τη μνήμη του πρώτου Επισκόπου του νησιού μας του μαθητή του Αποστόλου Παύλου, του Αγίου Τίτου Βοήθεια μας! 


 Σήμερα λοιπόν, μέρα γιορτής ήρθα να σας προτείνω δυο υπέροχα βιβλία που πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν στα ράφια κάθε βιβλιοθήκης: 

"Πήραν την Πόλη πήρα την" 
Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου των εκδόσεων "Κέδρος" 



Οι τελευταίες ημέρες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας αποτυπώνονται μέσα από τις μνήμες του Πορφύριου Σγουρομάλλη ενός χαρισματικού και ατρόμητου πολεμιστή... Είναι η πρώτη φορά που διαβάζω ένα τόσο λυρικό ανάγνωσμα! 
Η γραφή της Μαρίας Λαμπαδαρίδου - Πόθου είναι τόσο ποιητική που ιστορία περνούσε σε δεύτερο πλάνο όσο διάβαζα! Ένα από τα πιο Ιδιαίτερα βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας! 
 Σας το προτείνω με αγάπη!



"Για την πατριδα" της  Πηνελόπη Δέλτα από τις εκδόσεις "Ψυχογιός" 



 Η ιστορία εκτυλίσσεται στη βυζαντινή εποχή, και συγκεκριμένα το 995  όταν οι Βούλγαροι καταλαμβάνουν τη Θεσσαλονίκη κι αιχμαλωτίζουν δυο νέους. Το είχα διαβάσει όταν ήμουν μικρή και με είχε συνεπάρει... Μετά από τόσα χρόνια  που το ξαναδιάβασα κατάφερε να συγκινήσει με ακόμα περισσότερο! Η συγκλονιστική ιστορία της Θέκλας και του Αλέξιου που θυσιάζεται χωρίς δεύτερη σκέψη και δισταγμούς για να επιτύχει τη σπουδαία αποστολή του. 
Διαβάστε το μαζί με τα παιδιά σας! 

Σας εύχομαι καλή συνέχεια! 










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Η υψηλότερη μορφή άνοιξης!!!