Δυο βιβλία και μια χρωμοσελίδα για το Δεκαπεντάυγουστο



Γειά σου αγαπημένη μου μπλογκογειτονιά! 

Ο Αύγουστος είναι μια ανάσα το Πάσχα του Καλοκαιριού έφτασε και μελτεμάκι της θάλασσας ευωδιάζει από τα κρινάκια της άμμου. Σήμερα θα σας προτείνω δυο υπέροχα βιβλία των εκδόσεων "Σαΐτη" που  μας μιλούν για την Παναγία μας και μας άρεσαν πολύ! 


"Μυρσίνη Δοξαστικη" της  Ευαγγελίας Κουσκουλή 






"Βρήκα της Παναγιάς μικρό εκκλησάκι κι ακουμπάω τ' απόβραδα στο πέτρινο πεζούλι ν' αντέξω στις κακοκαιριές και τα λιοπύρια σαν τον αμάραντο και το γεράνι». Σύντομες ιστορίες με πόνους και χαρές εμπνευσμένες από την ελπίδα και την πίστη στην Παναγία και τη μεσολάβησή της στη ζωή μας. Μια άμεση καρδιακή προσέγγιση στη Χάρη της διανθισμένη με λυρικούς ύμνους" (από την παρουσίαση του οπισθόφυλλου) 



 Αληθινές ιστορίες, με κεντρικά πρόσωπα μορφές που αναδύονται μέσα από το λειμώνα της παράδοσης ή τη σύγχρονη πραγματικότητα. Νέοι και γέροι και παιδιά, που παλεύουν και αντιστέκονται νικηφόρα, στεριωμένοι στο βράχο της ορθόδοξης πίστης και αναπαυμένοι στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.



΄Oλοι και όλα, οράματα και στεναγμοί, δάκρυα χαρές και πόνοι, δεμένα σε μια θαυμαστή ομήγυρι γύρω από την Κυρά την Πορταΐτισσα, την Προυσιώτισσα, την Κυρά της Πάρου, τη Μυρτιδιώτισσα, την Μαλεβή την Υπαπαντή, την Ευαγγελίστρια, τη Γοργοεπήκοη, τη μεγάλη μάνα Παναγιά

Απλά διαβάστε το!!! 




" Μια Μέρα στη Μεγαλόχαρη" της Ευαγγελίας Αλατάρη 



"Όλοι θέλουν να Σε κάνουν δικιά τους μάνα. Κι Εσύ τους χαρίζεσαι ανεπιφύλακτα. Τους ακούς κρυφά και τους φανερώνεσαι. Τους συμμερίζεσαι και τους καλοδέχεσαι όλους στο μεγάλο Σου σπίτι. Θέλουν να Σ' αγγίξουν, να Σε νιώσουν, να τους νιώσεις, κι Εσύ τους στέλνεις τη δροσιά της Χάρης Σου, τους σκουπίζεις το δάκρυ του πόνου τους, τους χαϊδεύεις στοργικά μ' εκείνη τη στοργή που μόνο Εσύ ξέρεις να δίνεις Μάνα μου, δικιά μου, δικιά σου, δικιά τους, δικιά μας Μάνα." (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου). 




Ένα βιβλίο - Ταξίδι στο νησί της Παναγίας την αγαπημένη Τήνο με υπέροχη εικονογράφιση, περιέχει ιδέες για παιχνίδια, χειροτεχνίες και περιλαμβάνει cd. 


 
Ένα υπέροχο βιβλίο που πρέπει να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη! 

Σας εύχομαι Καλή Παναγιά και σας χαρίζω με αγάπη μια όμορφη χρωμοσελίδα για το  Δεκαπεντάυγουστο. Μπορείτε να εκτυπώσετε την εικόνα της Παναγίας να τη χρωματίσετε και κάθε μέρα μέχρι την ημέρα της κοίμησης να χρωματίζετε από ένα τριαντάφυλλο. 





 

Εκ μέρους της εκπομπής "Κόκκινη κλωστή" και του Ραδιοφωνικού σταθμού της ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης ευχαριστώ τις εκδόσεις "Σαΐτη" για την προσφορά των βιβλίων. 











Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Η υψηλότερη μορφή άνοιξης!!!