Διαβάζουμε και δημιουργούμε


Πέρασαν πολλά χρόνια από εκείνη την Άγια Νύχτα... Οι αιώνες κύλησαν και οι άνθρωποι είχαν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να νιώσουν στις ψυχές του τις ψαλμωδίες των Αγγέλων... "Επί γης Ειρήνη"...

Παραμονή Πρωτοχρονιάς σήμερα και όλα αποκτούν φωνή με έναν μαγικό τρόπο... Ακούστε... Ένα στολίδι που βρίσκεται σε κάποιο όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο κρεμασμένο με μια κόκκινη κλωστή μας αφηγείται μια ιστορία...



Κάποτε πριν πολλά χρόνια την εποχή του Μεγάλου Πολέμου ένα έφηβο αγόρι αποχαιρετά τους δικούς του κι φεύγει για να για  το μέτωπο. 



Τα Χριστούγεννα στα χαρακώματα έμελλε να είναι τα πιο αξέχαστα της ζωής του καθώς  θα δεχτεί ένα  δέμα από την οικογένεια  του κι ένα συγκινητικό γράμμα της αδερφής του.


 Το πακέτο θα  περιέχει παστό κρέας,  πορτοκαλί χειροποίητες κάλτσες αλλά κι ένα σακούλι με καραμέλες. Ο μικρός στρατιώτες θα ανταλλάξει συγκινημένος  φαγητό και γλυκά με τους συντρόφους του ενώ τη συγκίνησή του θα διαδεχτεί η έκπληξη γιατί καθώς η  Άγια Νύχτα των Χριστουγέννων θα προχωρεί από το στρατόπεδο των εχθρών  αρχίζουν να ακούγονται χριστουγεννιάτικες μελωδίες και να εμφανίζονται άοπλοι οι στρατιώτες κρατώντας κεριά και  μικρά στολισμένα δεντράκια. 




 Με αρκετό δισταγμό ο μικρός στρατιώτης με τους συμπολεμιστές του αρχίζουν  βγαίνουν από τα χαρακώματα και να συναντιούνται με τους εχθρούς τους.   




Οι στρατιώτες κάνουν εκεχειρία, ξεχνούν όλα  όσα τους χωρίζουν και παίζουν ποδόσφαιρο...Και όταν η μικρή χριστουγεννιάτικη  ανακωχή  τελειώνει το αγόρι της ιστορίας μας, βγάζει το σακούλι με τις λιγοστές καραμέλες του και το χαρίζει στον συμπαίκτη του. Εκείνος, με  χαμογελά κι επειδή  δεν έχει τίποτα άλλο να του προσφέρει, ξηλώνει ένα κουμπί από τη στολή του και του το χαρίζει.

Καλημέρα αγαπημένοι μου ακροατές που ήρθατε από το blog του ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.
Σήμερα διαβάζουμε- προτείνουμε  το υπέροχο βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση "Το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο στολίδι " που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και  όταν τελειώσει η εκπομπή ελάτε να φτιάξουμε εύκολα πήλινα σπιτάκια γούρια για να τα χαρίσουμε στα αγαπημένα πρόσωπα.

Θα χρειαστούμε:
Πηλό , κουπ πατ, κορδέλες, κόλλα υγρή ή θερμόκολλα, τέμπερες ή χρώμα ακρυλικό και ότι άλλο  διακοσμητικό μας αρέσει.

Διαδικασία: Πλάθουμε λίγο τον πηλό, ώστε  να μπορούμε να τον  δουλέψουμε. Με έναν πλάστη, ανοίγουμε τον πηλό σε φύλλο , δίνοντας του όσο πάχος θέλουμε. 
Κόβουμε με τα κουπ πατ (εμάς μας άρεσαν πολύ τα σπιτάκια) και αφήνουμε να στεγνώσουν καλά σε ένα ζεστό μέρος. Όταν δούμε  ότι έχει στεγνώσει η πάνω πλευρά, το γυρνάμε κι από την άλλη μέχρι να στεγνώσουν εντελώς.


 

 
Όταν είναι έτοιμα , βάφουμε τα γούρια μας με τέμπρερες ή ακρυλικό χρώμα και τα διακοσμούμε όπως μας αρέσει.




Εμείς τα φτιάξαμε κρακελέ και τα στολίσαμε με  κορδέλες και χρυσή δαχτυλοπατίνα .
Καλή ακρόαση , καλές δημιουργίες καλή Πρωτοχρονιά! 









Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής