Εκδρομή στο Λουτρό


Ανήκω στους ανθρώπους που δεν αποχωρίζονται εύκολα τις καλοκαιρινές μέρες  και ο Σεπτέμβρης στην Κρήτη είναι ο ομορφότερος μήνας του "καλοκαιριού".



Οι  εξαντλητικοί  καύσωνες υποχωρούν  και τη θέση τους  παίρνει μια γλυκιά  ζέστη.  Το αγαπημένο νότιο κρητικό  πέλαγος βρίσκεται κυριολεκτικά στα καλύτερα του και  είναι η κατάλληλη εποχή για μονοήμερες αποδράσεις από την καθημερινότητα.


Με το  Μανώλη , το υπέροχο παρεάκι μου , πήγαμε  εκδρομή στο πανέμορφο Λουτρό, ένα μαγευτικό ψαροχώρι που βρίσκεται φωλιασμένο στην απόκρημνη των αγκαλιά των Λευκών Ορέων δίπλα στη Χώρα Σφακίων.   


 Πιστεύεται ότι εκεί βρισκόταν η αρχαία πόλη  Φοίνικας και επίσης  ότι ήταν το λιμάνι της αρχαίας Ανωπολης.  Μετέπειτα έγινε το χειμερινό λιμάνι της πόλης των Σφακιών, καθώς  κόλπος και το μικρό νησί στην είσοδο  , δημιουργούν ένα φυσικό λιμάνι όπου τα πλοία μπορούν να είναι ασφαλή ακόμα και σε πολύ κακές καιρικές συνθήκες.



Το χωριό  πήρε το όνομα του από τα λουτρά που βρέθηκαν εκεί, το νερό των οποίων ερχόταν από την Aνώπολη. 


 Το Λουτρό είναι ιδιαίτερος και ξεχωριστός τόπος καθώς δεν υπάρχουν δρόμοι ούτε αυτοκίνητα και επειδή για να το επισκεφθείς παίρνεις καράβι από τη Χώρα νομίζεις ότι φεύγεις εκτός Κρήτης! 



Ο Μανώλης ενθουσιάστηκε πραγματικά με το πανέμορφο ψαροχώρι κι εγώ δε χόρταινα να φωτογραφίζω τις ομορφιές του! 
  


https://youtu.be/H0eRraHZnI8


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής