Κεραλοιφή για το καλοκαίρι



Το αγαπημένο βάλσαμο για το καλοκαίρι!  Με κερί μέλισσας,  λεβάντα και μαστίχα! Δοκιμάστε να το φτιάξετε! 

Το κερί της μέλισσας έχει μαλακτικές ιδιότητες, Έτσι βοηθάει την επιδερμίδα μας να παραμείνει ελαστική , χαρίζοντας του την απαραίτητη υγρασία και ενυδάτωση. Περιέχει αντιβιοτικές ,αντισηπτικές ουσίες κι έχει αντιφλεγμονώδη δράση.
 Η κεραλοιφή είναι ένα φυσικό προϊόν - βάλσαμο  ιδιαίτερα αποτελεσματικό  στις επιδερμίδες που παρουσιάζουν ακμή, εξανθήματα και σπυράκια, είναι επουλωτική αναπλαστική και βοηθάει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του δέρματος .
 Ο συνδυασμος του ελαιόλαδου με το κερί μέλισσας  που εμπεριέχεται στην κεραλοιφή , μας δίνει ωφέλιμα βάλσαμα για το δέρμα μας τα οποία είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες,  τρέφουν το δέρμα μας, ενισχύουν την ελαστικότητα του, και αναπληρώνουν τα πολύτιμα λιπίδια της επιδερμίδας.
Η κεραλοιφή όπως και όλα τα φυσικά καλλυντικά που περιέχουν κερί και έλαιο βάσης (ελαιόλαδο, αμυγδαλελαιο λάδι άργκαν), δεν περιέχουν καθόλου νερό στη σύσταση τους...Γι'αυτό το λόγο δεν απαιτούν καμία προσθήκη συντηρητικού ή χημικού για τη διατήρησή τους. Αποτελούν επομένως , το απόλυτο φυσικό  προϊόν με αγνά υλικά.

Η κεραλοιφή επίσης, είναι ευρέως γνωστή και για την αντιγηραντική της δράση. Καθώς το κερί της μέλισσας είναι ιδιαίτερα ενυδατικό και επουλωτικό, προσφέρει στο δέρμα μας την απαραίτητη υγρασία, που χάνεται με την πάροδο του χρόνου  προκαλώντας έτσι την αφυδάτωση του δέρματος και τη δημιουργία ρυτίδων. Επίσης, η επουλωτική του δράση λειαίνει τα σημάδια του χρόνου και προσδίδει στην επιδερμίδα μας τη χαμένη της λάμψη. Η βασική συνταγή  και η διαδικασία παρασκευής για την κηραλοιφη μου είναι εδώ...      http://eirini-nikolaou.blogspot.com/2017/10/blog-post.html?m=1 




Δοκιμάστε να τη φτιάξετε, και μη φοβάστε να χρησιμοποιήσετε και ελαιόλαδο για τις κεραλοιφές προσώπου! Όταν είναι καθαρό και  όχι ραφιναρισμένο ,τα οφέλη του για την επιδερμίδα είναι εξαιρετικά! Έχει πληθώρα  από αντιοξειδωτικά και βιταμίνες! 

Περιέχει :Βιταμίνη Ε: ενυδατώνει την επιδερμίδα και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες
Βιταμίνη C:αποτρέπει τον σχηματισμό ρυτίδων,ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου  και έχει λευκαντικές ιδιότητες
Βιταμίνη Α: μειώνει και αποτρέπει τον σχηματισμό των ρυτίδων,ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου,καταπολεμά την ακμή και ''εξαφανίζει'' τις μαύρες κηλίδες
Ρεσβερατρόλη: καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και αντιμετωπίζει την καταστροφή της επιδερμίδας από τις ακτίνες UV!  Επίσης το ελαιόλαδο είναι το ιδανικό λάδι βάσης για να εκχυλίσουμε τα βότανα μας, και δεν "ταγγίζει" (οξυδώνεται- χαλάει) εύκολα!                                                         
Στις κεραλοιφές επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε συνδυασμό με το κερί , βούτυρο κακάο ή βούτυρο καρυτέ. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κι αιθέρια έλαια ( λεβάντα- τριαντάφυλλο) που είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος! Ή να προσθέσουμε τριμμένη μαστίχα Χίου!
Όμως  προσοχή σας παρακαλώ, με τα αιθέρια έλαια! Περιέχουν  αρκετά ισχυρές ουσίες και χρειάζεται να έχουμε κάποιες βασικές γνώσεις πρίν τα χρησιμοποιήσουμε!  Γι αυτό η καλύτερη λύση αν θέλουμε να προσθέσουμε αιθέριο έλαιο είναι εκείνη της λεβάντας, που είναι ασφαλής ακόμα και για τα παιδιά ενώ ταυτόχρονα έχει και πολλά ωφέλη για το δέρμα μας! 
                                                              



Η συνταγή μου για καλοκαιρινή κεραλοιφή ιδανική για μετά τη θάλασσα:  5 κουταλιές λάδι λεβάντας,  ή καλέντουλας (Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  μόνο απλό ελαιόλαδο, ή μόνο αμυγδαλέλαιο)  5 κουταλιές λάδι αμυγδάλου, 1 κουταλιά κερί μέλισσας, 1 κουταλιά βούτυρο κακάο, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, ένα δάκρυ τριμμένη μαστίχα.   Η διαδικασία απλή! Σε μπέν μαρί λιώνουμε το κερί με το βούτυρο κακάο, και προσθέτουμε τα λάδια, και την τριμμένη μαστίχα. Τοποθετούμε την αλοιφή μας σε καθαρό βαζάκι , περιμένουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και προσθέτουμε το αιθέριο έλαιο. Όταν κρυώσει εντελώς σκεπάζουμε το βάζο. Φυλάσσεται σε δροσερό μέρος!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής