ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΟ ΚΑΛΑΘΑΚΙ!!!!


Το μικρό μου Μανωλάκι εκτός από τα λαχανικά (και την υγιεινή διατροφή γενικώς) αγαπά πολύ τα γλυκά κουταλιού. Η αγάπη αυτή ξεκίνησε σε μια εκδρομή με την Ενορία μας ‘’Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή’’ και που είχαμε επισκεφτεί μεταξύ των άλλων και την Ιερά Μονή Καψά στην Ιεράπετρα. Ήταν η πρώτη του μεγάλη βόλτα, με το μεγάλο αυτοκίνητο και του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η διαδρομή και η επίσκεψη στο μοναστήρι, εκτός από τις γατούλες και τα λουλουδάκια, του άρεσαν πάρα πολύ και τα κεράσματα που μας πρόσφεραν ιδιαίτερα το γλυκό κουταλιού…

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΨΑ

Από τότε λοιπόν που ξέρω ότι του αρέσουν, φροντίζω πάντα να έχω ένα βαζάκι τουλάχιστον στο σπίτι. Έτσι δοκίμασα να φτιάξω και γλυκό κουταλιού λεμόνι. Είναι ένα ιδιαίτερο γλυκό τόσο στο άρωμα όσο και στην γεύση.



Σας δίνω εδώ την συνταγή…..

ΥΛΙΚΑ

·         1 Κιλό χοντρόφλουδα λεμόνια
·         500 γραμμάρια ζάχαρη
·         ½ κούπα γλυκόζη
·         1 κουταλιά χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξύνουμε τα λεμόνια στο λεπτό τρίφτη μας ώστε να φύγει η «πικρίλα» τους. Χαράζουμε τη φλούδα σε φέτες ανάλογα με το μέγεθος και τις αφαιρούμε με προσοχή αφού τις κόψουμε με την βοήθεια ενός μαχαιριού σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε τις φλούδες σε ένα μπολ με νερό ώστε να τις σκεπάζει και τις αφήνουμε εκεί για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε τη γλυκόζη, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι και να σχηματίζει κόμπο. Όταν κρυώσει το γλυκό μας το βάζουμε σε καθαρά βαζάκια και το διατηρούμε στο ψυγείο μας.
Το γλυκό κουταλιού που φτιάξαμε μπορούμε να το προσφέρουμε και ως δωράκι σε αγαπημένα μας πρόσωπα. Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να φτιάξω και ένα καλαθάκι από ανακυκλωμένα υλικά ώστε να βάλω μέσα το βαζάκι με το γλυκό και να το προσφέρω.



ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΟ ΚΑΛΑΘΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ

·         Μια άδεια συσκευασία χάρτινη από χυμό ή γάλατος
·         Κόλλα
·         Τσόχα ή χαρτόνι
·         Διάφορα διακοσμητικά

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε προσεκτικά την χάρτινη συσκευασία μας αφήνοντας στην μέση δύο κάθετες λωρίδες τις οποίες ενώνουμε για να σχηματιστεί το «χεράκι» του καλαθιού. 


Ντύνουμε με την τσόχα ή το χαρτόνι μας το καλαθάκι μας και το στολίζουμε όπως μας αρέσει. 


Σε ένα βαζάκι βάζουμε το γλυκό μας, το βάζουμε στο καλαθάκι μας και είναι έτοιμο να το προσφέρουμε.


Άλλο ένα απλό υλικό που χάρη στην καλή μας διάθεση και την αγάπη μας μεταμορφώνεται σε δωράκι!!!!


Εδώ βέβαια πρέπει να ευχαριστήσω τον π. Στυλιανό που σαν αγαπημένος και στενός συγγενής που είναι ( συνεφημέριος του άντρα μου π. Ιωάννη) φροντίζει πάντα να έχω στο σπίτι γλυκό κουταλιού σταφύλι αλλά και λεμόνια που αρέσουν πάρα πολύ στον άντρα μου. Η αγάπη που έχει στον π. Στυλιανό ο μικρός μου είναι πολύ μεγάλη!!!! Μπορεί να του μιλάει στο τηλέφωνο με τις ώρες!!!!!

 Αξίζει να δοκιμάσετε και εσείς τα παραπάνω και σας εύχομαι καλή επιτυχία με το γλυκό και την κατασκευή!!!! 

Η Κρητική φιλοξενία θέλει ρακί

Υ.Γ.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΟΥ ΜΑΗ ΜΕ ΜΑΝΤΗΛΙΔΕΣ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΛΕΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΟΥΝΤΑ!!!!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής