ΤΑΞΙΔΙ ... ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ....!!!!!
Σαλπάρουμε: «Ξεκίνησα για να ταξιδεύω». Όπως έγραψε και ο ποιητής των ωκεανών ο Νίκος Καββαδίας.

Προορισμός: Κύθηρα, Διακόφτι, το τιρκουάζ της αμμουδιάς και το ουκρανικό μισοβγαλμένο φορτηγό τραβάει το φωτογραφικό φακό σαν μαγνητίτης. Η μαγεία που εκπέμπει η κάθε στροφή του δρόμου με τους αρωματικούς θάμνους και τα σκόρπια χωριά σε κάνει να ερωτεύεσαι ξανά την αγάπη σου. Ένα λαδοπράσινο οροπέδιο είναι το νησί, που γκρεμίζεται σε άγρια νερά, ειδυλλιακές αμμουδιές και ακτές σκισμένες από βαθιά φαράγγια…




Τα αμέτρητα γεφύρια των Κυθήρων ξέρουν να τα περπατούν μόνο οι ταξιδιώτες και όχι οι τουρίστες. Τα Κύθηρα τα βρίσκουν οι άνθρωποι που ξέρουν να απολαμβάνουν αυτά που μας χαρίζονται, αλλά συγχρόνως ενδιαφέρονται για τις αλήθειες πίσω από τις κοσμοπολίτικες εικόνες, τις πολυτελείς διαμονές και τα ευφάνταστα πιάτα που όλοι αγαπάμε να δοκιμάζουμε.
Θέλω να στείλω τα χαιρετίσματα και τον σεβασμό μας στον πατέρα Πέτρο που μας υποδέχτηκε με ένα τεράστιο χαμόγελο στο Μοναστήρι του Οσίου Θεοδώρου και με χαρά μας μίλησε για την ιστορία της Μονής, χαιρετίσματα στην κυρία Ελένη από το Αρκαλοχώρι που φρόντισε να καλωσορίζει τους προσκυνητές το άρωμα του δίκταμου στην σκάλα….


Χαιρετίσματα στον κύριο Γιώργο στο μοναστήρι της Αγίας Ελέσας. Εύχομαι με όλη μου την καρδιά κάποιον-όχι πολύ μακρινό-Δεκαπενταύγουστο να βρεθούμε και Κύθηρα…. Θα μπορούσα να γράφω χαιρετίσματα για τον κάθε άνθρωπο που συναντήσαμε. Έχουνε όλοι μια αληθινή ευγένεια.


Πρόταση για διαμονή: «Μανέας» στην Αγία Πελαγία! Κοιμάσαι και ξυπνάς με τον ήχο των κυμάτων! Κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα. 


Κύθηρα … ένα κομμάτι της καρδιάς έμεινε εκεί!!!!
Τις όμορφες στιγμές μας στο νησί αποτύπωσε μοναδικά 
με την φωτογραφική του μηχανή ο σύζυγος μου π.Ιωάννης!!!!!!

Το τραγούδι μας...πάντα θα θυμίζει
 τις όμορφες στιγμές στα Κύθηρα

Σχόλια

  1. Όπως λέμε...τα ωραία πράγματα κρατάνε πάντα λίγο...και εδώ όλα ήταν μοναδικά αλλά ο χρόνος πέταξε σαν πουλί και χάθηκε πίσω απο τα βουνά....όμως στο μυαλό και στην καρδιά οι στιγμές και οι εικόνες δεν χάνονται...δεν σβήνουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα