Η εκδρομή στην Τρυπητή



Γειά σου αγαπημένη παρέα του μπλογκ.
Καλό μήνα! Χθες την πρώτη μέρα του νέου εκκλησιαστικού έτους είχαμε την ευκαιρία μαζί με το Μανόλη να ανάψουμε ένα κερί στη χάρη της Παναγία της Πρωτοσεπτεμβριανής στο πανέμορφο ταπεινό εκκλησάκι που βρίσκεται κρυμμένο μέσα σε μια απόκρυμνη σπηλιά στην έξοδο του φαραγγιού της Τρυπητής στα νότια παράλια του Ηρακλείου. Η παράδοση λέει ότι στη σπηλιά εκείνη έβρισκαν καταφύγιο Χριστιανοί από τα γύρω χωριά ώστε να προστατευτούν κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. 




Ήταν μια υπέροχη εκδρομή, περάσαμε πολύ ωραία και ζήσαμε από κοντά ένα μικρό πανυγήρι με την κατάνυξη και τα όμορφα έθιμα του! 





Μείναμε μέχρι το απόγευμα στη θάλασσα και χαλαρώσαμε στα νερά του Νότιου Κρητικού Πελάγους... 




Είχαμε μαζί μας βιβλία και σπιτικό φαγητό... Αρκετές από τις φίλες που είδατε στο  διαδίκτυο τις ιστορίες μου από την εκδρομή  μου ζητήσατε τη συνταγή για τα κεφτεδάκια. 



Σας τη δίνω με αγάπη! 

Τα πιο αφράτα κεφτεδάκια της μαμάς :


500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο 
500 γραμμάρια κιμά χοιρινό 
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
2  καρότα μέτρια 2 κολοκυθάκια μικρά 
2 μέτριες ώριμες ντομάτες 
1/3 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
3-4 κλαδάκια δυόσμο 
3  κουταλιές της σούπας βρώμη 
1 αυγό
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα .


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, και όλα τα άλλα υλικά ψιλοκομμένα  ή περασμένα από το μούλτι. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μια ώρα να ξεκουραστεί. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρά μπαλάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το λάδι και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!


Τα bagels χωρίς γλουτένη που είχα πάρει μαζί μου τα έφτιαξα με τη ζύμη των δύο υλικών και έγιναν πολύ νόστιμα. 
















 
 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Η υψηλότερη μορφή άνοιξης!!!