Οι διακοπές της "Ελπίδας"


Καλησπέρα! Μερικές φορές το μόνο που έχεις ανάγκη για να νιώσεις την απόλυτη ευτυχία , είναι να γεμίσεις  την ψυχή σου με τη μαγεία της καθημερινότητας. 


Οι προηγούμενες μέρες ήταν λίγο ασυνήθιστες για εμάς, δε βλέπουμε χιόνι συχνά στην πόλη μας ούτε στη γύρω περιοχή και η "Ελπίδα" μας έκανε να ζήσουμε κάτι σαν παραμύθι!  Η Κρήτη ντύθηκε στα λευκά  και ήταν πανέμορφη! 


Από νωρίς στη γειτονιά μας το έστρωσε και ο Μανώλης ενθουσιάστηκε! 

 Το τζάκι για ολόκληρη την εβδομάδα δε σταμάτησε  να ανάβει, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά και έμοιαζε σα να είμασταν διακοπές. 


Ψήσαμε πατάτες οφτές, πήγαμε εκδρομή στο πιο κοντινό "λευκό" χωριό παίξαμε με τα χιόνια και φτιάξαμε τηγανίτες χωρίς γλουτένη ώστε να μπορέσω να φάω κι εγώ. 

Οι απρόοπτες διακοπές έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο!  Το Σαββατοκύριακο  πήγαμε οι δυο μας με τον άντρα μου να περάσουμε δυο χαλαρές μέρες στην ομορφιά και την ησυχία της φύσης.




Παρόλο που συναντήσαμε δυσκολίες
περάσαμε υπέροχα με τις μυρωδιές της εξοχής και το ρυθμικό κελάρυσμα του ποταμού.  Μοσχοβολούσε ο τόπος από τις πορτοκαλιές τα βότανα και τα άγρια χόρτα.


Μου άρεσε πολύ που μείνανε οι δυο μας με χαλαρές κουβέντες δίπλα από φωτιά. Και θυμηθήκα ξανά πως τα πιο απλά πράγματα έχουν γίνει περιζήτητα στη βιαστική καθημερινότητα και στο θόρυβο της πόλης.


 Ήπια νες καφέ  στο μπαλκόνι που τον χτύπησα με το κουταλάκι όπως τον παλιό καιρό και θυμήθηκα να μαζεύω χόρτα από την εξοχή για να μαγειρέψω ένα πεντανόστιμο σφουγκάτο. 



 Καλή τελευταία νύχτα του Γενάρη να έχουμε!  Με το καλό να έρθει και η άνοιξη σιγά σιγά! 

Υ. Γ. 

Σας γράφω τη συνταγή για τις τηγανίτες γιαουρτιού. Είναι πραγματικά πεντανόστιμοι. 

 Παν Κέικς με γιαούρτι χωρίς γλουτένη και λακτόζη. 

Υλικά:

1 1/2 κούπα αλεύρι  χωρίς γλουτένη freee self raising white flour
2  κουταλιές ζάχαρη 
1 κουταλάκι  μπέικιν πάουντερ ήλιος  
3/4  κούπας στραγγιστό γιαούρτι χωρίς λακτόζη 
2 μεγάλα αυγά 
2  κουταλιές σπορέλαιο 
 3/ 4  κούπας γάλα χωρίς λακτόζη 
2 βανίλιες 

 Διαδικασία: Ανακατέυομε το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά  το λάδι και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες. Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε τα παν κέικς μας σε ελαφρά λαδωμένο τηγάνι. 
Γίνονται πεντανόστιμα ! Εγώ τα συνόδευσα με πετιμέζι. 



https://youtu.be/xsb4tAHUABw













 










 

























Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής