Μουσταλευριά χωρίς γλουτένη...Και μια εκδρομή.

Φθινόπωρο ! Με μια πινελιά  γλύκας στην ατμόσφαιρα και εικόνες μαγικές από τα σύννεφα  που στολίζουν τον ουρανό. 


Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή  για κοντινές αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα  καθώς  η φύση ντύνεται στα πιο ζεστά της χρώματα! 


Στην εκδρομή που πήγαμε στο θρυλικό Ομαλό,επισκεφτήκαμε τη  Λίμνη της Αγιάς έναν υδροβιότοπο που φιλοξενεί σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας και 


περιπλανηθήκαμε  στο παραδεισένιο Βοτανικό  Πάρκο Κρήτης 
έναν υπέροχο κήπο  διακοσίων στρεμμάτων που δημιουργήθηκε πάνω στις στάχτες μιας καταστροφικής πυρκαγιάς  και γνωρίσαμε φρουτόδεντρα, βότανα , φυτά  και ζώα  από μακρινές χώρες του πλανήτη. 


Στην επιστροφή μας στο σπίτι, μας περίμενε μυρωδάτος Μούστος  και εννοείται φτιάξαμε πεντανόστιμη Μουσταλευριά χωρίς γλουτένη. 

Η συνταγή μας: 




Υλικά:  

 6 ποτήρια  μούστο

1 ποτήρι αλεύρι χωρίς γλουτένη ( έβαλα το μπλε των Μύλων Αγίου Γεωργίου) 


Καρύδια αλεσμένα 

Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα, 

μισό κουταλάκι γαρύφαλλο 


Διαδικασία:

Βάζουμε το μούστο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την κανέλα και το γαρύφαλλο, το τοποθετούμε σε αντικολλητικό τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά το ανακατεύουμε ώσπου να   ζεσταθεί.


Όταν ο μούστος αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις ώστε να δημιουργηθεί ένας χυλός χωρίς σβώλους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ψηθεί το αλεύρι και να πήξει. 

Σερβίρουμε και προσθέτουμε καρύδι τριμμένο και επιπλέον κανέλα. 

Η απόλυτη γεύση του Φθινοπώρου. 








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής