Σπιτικό ζαχαρούχο γάλα και παγωτό


Το καλοκαίρι είναι μια καλή ευκαιρία να ξαναγίνουμε παιδιά και να μετράμε πάλι πόσα παγωτά έχουμε φάει.

 
Το νοστιμότερο παγωτό, είναι σίγουρα εκείνο που το ετοιμάζουμε στην κουζίνα μας μαζί με τα παιδιά και που μπορούμε να του προσθέσουμε  ότι μας αρέσει.



Ένα από τα βασικά υλικά που χρειαζόμαστε  για να δημιουργήσουμε μαζί με τους μικρούς μας σεφ το νόστιμο παγωτό μας είναι το ζαχαρούχο γάλα.

 
Είναι εύκολο να το φτιάξουμε στο σπίτι μας με μόνο δυο υλικά που και σίγουρα είναι πολύ πιο φρέσκο από το έτοιμο του εμπορίου

Υλικά:
  500 ml  γάλα πλήρες
250 γρ. Ζάχαρη λευκή
1 βανίλια

Διαδικασία:
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πάρει ένα κιτρινωπό χρώμα.
Όση ώρα το φτιάχνουμε ανακατεύουμε συνεχώς γιατί  διαφορετικά θα μας κολλήσει.
Θα είναι έτοιμο σε περίπου 40 λεπτά... (Εξαρτάται από την ένταση της φωτιάς που το βράζουμε)


Όταν  κρυώσει το τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο και το διατηρούμε στο ψυγείο για αρκετές εβδομάδες.

Είναι ιδανικό για να φτιάξουμε σπιτικό παγωτό.

Η αγαπημένη μας συνταγή είναι εδώ: https://youtu.be/9NnPamquOX8



Καλοκαίρι στη γειτονιά με τ'αγριολούλουδα να ανθίζουν ακόμα, την κουζίνα μας να μυρίζει παγωτο βανίλια και τη μουσική να με ταξιδεύει! https://youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_n9L__v-ptbv5_8SUjGG7iZAEFSckjw-3w

Χριστός Ανέστη !! 



Σχόλια

  1. τι υπεροχοοοοοοοοοο
    δεν το ηξερα αυτο οτι γινεται!!!!! μμμμμ σπιτικο παγωτοοοοο
    να περνατε καλα και ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ψυχη μου σημερα τελευταια μερααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής