Κέικ καρότου χωρίς γλουτένη

Ένα κέικ καρότου στα ζεστά χρώματα του φθινοπώρου...

Μοιάζει με τις αποχρώσεις των φύλων που πέφτουν από τα δέντρα, χορεύοντας απαλά με τον άνεμο...       

Υλικά

1 κούπα φαρίνα χωρίς γλουτένη, 1 ,5 κούπα αλεύρι αμυγδάλου,  2 κουταλιές της σούπας καρύδα τριμμένη  μία κούπα καρότα τριμμένα, μία κούπα λάδι, μισή κούπα χυμό πορτοκαλιού, 3/4 κούπας ζάχαρη καστανή  δυο κουταλάκια μπέικιν, 4 αβγά, ξύσμα πορτοκαλιού , μισό  κουταλάκι κανέλα, μισό κουταλάκι  μοσχοκάρυδο. 

Διαδικασία

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα, ένα τα αβγά και το καρότο με το ξύσμα. Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά μαζί με τα μπαχαρικά, και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Ψήνουμε το κέικ καρότου σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά (εξαρτάται το φούρνο) Και μην ξεχνάμε ότι με την ίδια κούπα μετράμε όλα τα υλικά προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και πάντα έχουμε λίγο παραπάνω δίπλα μας γιατί ίσως χρειάζεται... 

Είναι κέικ πεντανόστιμο και πολύ αρωματικό!

Η ατμόσφαιρα ευωδιάζει κανέλα, μήλο  κι αρωματικό τσάι με κάρδαμο. Ο αέρας κατεβάζει απ' τα σύννεφα μια μυρωδιά που σε ταξιδεύει... Έρχεται με το νοτιά από την άλλη πλευρά της θάλασσας... Τη φέρνει με το κύμα του το Λιβυκό..Μυρίζει μπαχάρια απ' την Ανατολή κι είναι γλυκιά σαν ρομαντικό βιβλίο.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα