Ο Καλλιτέχνης του βυθού στην Κόκκινη κλωστή


Φθινόπωρο... Η θάλασσα είναι ακόμη ζεστή και στην παραλία τρέχει ξυπόλητο κι ανέμελο ένα μικρό αγόρι.  Στα χέρια του κρατάει ένα μεγάλο στεφάνι φτιαγμένο απ' τα πεσμένα φύλλα που βρήκε το πρωί έξω από την πόρτα του. Είναι δεμένα με μια κόκκινη κλωστή που το ελαφρύ θαλασσινό αεράκι την κάνει να χορεύει. Μπροστά σε ένα βράχο σταματά να τρέχει και στέκει λαχανιασμένο για λίγα λεπτά.



Κοιτάζει γύρω του για να βεβαιωθεί πως βρίσκεται στη σωστή παραλία κι έπειτα κάθεται στο βραχάκι με τα πόδια του να τσαλαβουτούν στη θάλασσα... γελά με το νερό που πετάγεται πάνω στα μαλλιά του, τα βρέχει και τα κάνει να μοιάζουν με ουράνιο τόξο... Εξάλλου Φθινοπώρο είναι. Το ουράνιο τόξο δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο αυτή την εποχή, ίσως να έχει καμιά ξαφνική μπόρα τις επόμενες μέρες. Σε λίγο μέσα από το νερό εμφανίζεται ένα ξεχωριστό χταπόδι. Φοράει κασκόλ και καπέλο. Το μικρό αγόρι χαμογελά και λέει στο παράξενο πλασματάκι: "Γειά σου Δάκη! Ήρθα σήμερα στη θάλασσα για να σε βρω! Είμαι το μικρό παιδάκι που το φθινόπωρο κρύβει στην καρδιά του! Ήρθα να σου φέρω ένα κίτρινο φύλλο για να γράψεις πάνω του την ιστορία σου!"  




"Γειά σου μικρό παι-Δάκι της καρδιάς του φθινοπώρου ! Σε περίμενα και χαίρομαι που τα ονόματα μας μοιάζουν! Θα γράψω με το μωβ μελάνι μου την ιστορία, θα ζωγραφίσω πάνω στο φύλλο και μετά θα σου το δώσω να το δέσεις ξανά στο στεφάνι με την Κόκκινη κλωστή".
Είπε το μικρό παράξενο χταποδάκι και χάθηκε μέσα στα ήρεμα νερά. Το Παι-Δάκι χαμογελά.. "Τι περίεργο χταποδάκι που είναι αυτό.. Διαφορετικό... Νομίζω πως θα γίνουμε καλοί φίλοι. Εξάλλου κι εγώ λιγάκι διαφορετικός είμαι." Είπε και κοίταξε το είδωλο του στα νερά της θάλασσας παρατηρώντας καλύτερα τα μαλλιά του που  είχαν ένα απαλό λευκό χρώμα... 


Αγαπημένη παρέα του Σαββάτου σας καλοσωρίζω στα νέα Ραδιοφωνικά αναγνώσματα της" Κόκκινης κλωστής" που θα μεταδίδεται από σήμερα και κάθε Σάββατο στις 12:00, και κάθε Πέμπτη στις 20:00 σε επανάληψη. 

Ο πρώτος φίλος που θα μας κράτησει συντροφιά είναι" Ο Καλλιτέχνης του βυθού"  της Παναγιώτας Θωμασούλη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Θύρα. 




Ενα βιβλίο τόσο ξεχωριστό και διδακτικό που αγαπιέται από τις του  πρώτες σελίδες. 
Ένα ιδιαίτερο ανάγνωσμα για τη διαφορετικότητα, την αγάπη τη συγχώρεση και την αποδοχή που δεν πρέπει να λείπει από καμιά βιβλιοθήκη.

 Ένα βιβλίο που θα μπορούσε να γίνει  σχολική παράσταση για να καταλάβουν ακόμα καλύτερα τα παιδιά και οι γονείς τα υπέροχα μύνηματα του! 

Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα! 






Σχόλια

  1. Πάμε δυνατά και όμορφα για ακόμα μια υπέροχη ραδιοφωνική χρονιά με την υπέροχη εκπομπή Κόκκινη κλωστή δεμένη στο Ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης ΥΠΕΡΟΧΗ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά πολλά συγχαρητήρια από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της ΙΑΚ για την όμορφη αυτή εκπομπή που χαρίζεται με αγάπη και ζεστασία τόσο σε εμάς όσο και σε όλους τους αγαπητούς μας ακροατές για ακόμα μια χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Η υψηλότερη μορφή άνοιξης!!!