"Η Ελευθερία και το ταξίδι της ελληνικής σημαίας" στην Κόκκινη κλωστή

Το μικρό παιδάκι του Φθινοπώρου κρέμασε το στεφάνι από χρυσοκίτρινα φύλλα στο παράθυρο του δωματίου του.
Τελευταίες μέρες του Οκτώβρη και η θερμοκρασία δεν έλεγε να πέσει κάτω από τους 30 βαθμούς. Ευτυχώς δηλαδή γιατί αλλιώς δε θα μπορούσε να παραλάβει το φύλλο με την  ιστορία του Δάκη. 

Τώρα κοιτούσε τη ζωγραφιά του μικρού καλλιτέχνη να στόλιζει το φθινοπωρινό του στεφάνι και να χορεύει στο ρυθμό του ανέμου δεμένη με την κόκκινη κλωστή. 

Η ώρα περνούσε κι έπρεπε να φύγει για το σχολείο του. Έτρεξε γρήγορα να ετοιμαστεί και να φορέσει τα καλά του ρούχα. Σήμερα δε θα έκαναν μάθημα. 
Είχανε γιορτή για την 28η Οκτωβρίου και ήθελε να την παρακολουθήσει. 


Καθώς περνούσε μπροστά από το σπίτι της Ελευθερίας, κοίταξε μήπως τη δει για να την περιμένει να περπατήσουν μαζί μέχρι το σχολείο. Όμως η Ελευθερία δε φαινόταν πουθενά. Στο παράθυρο είδε τον παππού της τον κ Δημήτρη. Τον χαιρέτησε αλλά ο συμπαθητικός γέροντας ήταν μελαγχολικός και δεν πρόσεξε το Παιδάκι. 



Ο μικρός μας φίλος περπατούσε πάνω στα πολύχρωμα φύλλα που έτριζαν μαγικά κάτω από τα παπούτσια του. Τότε θυμήθηκε το φύλλο που είχε κρύψει στην τσέπη του. Έπρεπε να το δώσει στην Ελευθερία. Να γράψει την ιστορία της για  να συνεχιστεί το παραμύθι... 




Αγαπημένη παρέα του Σαββάτου χρόνια πολλά κι ευλογημένα! Βοήθεια μας η  Παναγία. Σήμερα 28η Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι  στην εκπομπή "Κόκκινη κλωστή" στο Ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στους 99,7 στα FM διαβάζουμε ένα απόσπασμα από το υπέροχο βιβλίο της Πηνελόπης Μωραΐτου 
 "Η Ελευθερία και το ταξίδι της ελληνικής σημαίας"  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Πορφύρα". Ένα ξεχωριστό ανάγνωσμα με δραστηριότητες και όμορφη εικονογράφιση που μας ταξιδεύει με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο στην ιστορία της Ελλάδας. 



Σας το προτείνω με αγάπη! 

Χρόνια πολλά κι ευλογημένα σε όλους τους Έλληνες! 




*Ευχαριστώ πολύ τις εκδόσεις Πορφύρα 


*Μπορείτε να παρακολουθείτε σε επανάληψη την Κόκκινη κλωστή κάθε Πέμπτη στις 20:00

Καλή ακρόαση και χρόνια πολλά! 

















Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Η υψηλότερη μορφή άνοιξης!!!