Καλή Σαρακοστή των Χριστουγέννων

Αγαπημένη παρέα του μπλογκ και ακροατές της "Κόκκινης κλωστής "σας χαιρετώ! Σας ευχαριστώ πολύ για  την αγάπη που μου δείχνετε και την εμπιστοσύνη σας. Χαίρομαι αφάνταστα κάθε φορά που σας συναντώ και συζητάμε για βιβλία, συνταγές και κατασκευές. Σήμερα λοιπόν ήρθα  έστω και καθηστέρημενα να σας ευχηθώ καλή Σαρακοστή των Χριστουγέννων να σας φέρω ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με σαράντα αστεράκια δεμένα με μια κόκκινη κλωστή που οδηγούν  στο αληθινό νόημα των ημερών:Τη φάτνη του Χριστού και να σας προτείνω μια εύκολη κατασκευή με υλικά που είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν σε κάθε σπίτι.  




Το ημερολόγιο είναι πολύ απλό :κάθε μέρα θα χρωματίζουμε μαζί με τα παιδιά (ή εμείς οι μαμάδες) ένα αστέρι μέχρι τα Χριστούγεννα.

 Για την κατασκευή χρειαζόμαστε δύο παλιά ημερολόγια τοίχου, κόλλα, ψαλίδι και χαρτόνι. 




Ο σκοπός μας είναι να φτιάξουμε καρτουλες με τους Άγιους που γιορτάζουν  αυτές τις σαράντα μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα. 











Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Κόβουμε τη μικρή εικονίτσα του Αγίου της κάθε ημέρας από το ένα ημερολόγιο και από το άλλο τη σύντομη περιγραφή του βίου του. Κόβουμε μικρά κομμάτια χαρτονιού, τα διπλώνουμε  ώστε να σχηματιστεί μια καρτούλα  κολλάμε στο μπροστινό μέρος την εικόνα ανοίγουμε την καρτούλα και στη μέσα πλευρά κολλάμε το κείμενο που μας μιλάει για τον εικονιζόμενο Άγιο. 



Μπορούμε να  στολίσουμε κάποιες από τις καρτούλες μας στα κλαδιά του δέντρου, πάνω στο τζάκι ή να τις  χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε ένα   ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης ανοίγοντας κάθε μέρα μια.








Πατήστε εδώ  για να κατεβάσετε ημερολόγιο με το δρόμο προς τη Φάτνη. 



Καλή πορεία προς τα Χριστούγεννα! 


Όλα τα εκτυπώσιμα αρχεία που υπάρχουν στο blog είναι εντελώς δωρεάν. 



* Αυτές τις μέρες ήρθε ακόμα ένα δεματάκι από τις εκδόσεις Πορφύρα για την εκπομπή μου.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για τα υπέροχα βιβλία 










Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Η υψηλότερη μορφή άνοιξης!!!