Δεύτε Λάβετε Φως



"Είναι μια τρέλα εκείνο το ιερό συναπάντημα με την ευλογημένη πόλη, την πόλη της Ιερουσαλήμ. Μια τρέλα που υπερβαίνει καθετί το λογικό και σ'οδηγεί από τα στενά δρομάκια της στον Ουρανό"



Καλησπέρα αγαπημένη παρεούλα του Σαββάτου! Αύριο  στις 10 :00 το πρωί, στο Ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στους 99,7 στα FM θα διαβάσουμε το  ξεχωριστό βιβλίο "Δεύτε Λάβετε Φως!" της Άννας Ιακώβου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Άθως". Είναι η ιστορία του Έλληνα Αγιοταφίτη Μοναχού Π. Μητροφάνη που κρύφτηκε στον Πανάγιο Τάφο και είδε την τελετή της αφής του Αγίου Φωτός. Η εκπομπή εκτάκτως θα ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς γιατί  η ιστορία που θα διαβάσουμε είναι αρκετά μεγάλη. Η διάρκεια της θα είναι περίπου μια ώρα. Ευχαριστώ πολύ τον αγαπημένο ραδιόφωνικο σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης για την μετατροπή του προγράμματος ειδικά για  αυτό το Σάββατο έτσι ώστε να διαβαστεί η υπέροχη ιστορία του π. Μητροφάνη και να  τη γνωρίσουν τα παιδιά.  


Το βιβλίο "Δεύτε Λάβετε Φως" της Άννας Ιακώβου είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αναγνώσματα του Μανόλη και πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει σε κάθε χριστιανικό ορθόδοξο σπίτι για να μας θυμίζει το μεγάλο θαύμα που εδώ και  αιώνες  συμβαίνει κάθε Μεγάλο Σάββατο στην Αγία Πόλη της Ιερουσαλήμ, κατά την διάρκεια της  Τελετής του Αγίου Φωτός από το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. 









Δόξα τω θεώ οι Αγιοταφιτες μας  συνεχίζουν να υψώνουν καθημερινά την ελληνική σημαία στην Αγία Γη και είναι  άγρυπνοι φυλακές του Παναγίου Τάφου!




Σας εύχομαι καλή ακρόαση και σας παρακαλώ να μην ξεχνάτε στις προσευχές σας τους Αγιοταφιτες πατέρες. 










Η  εκπομπή αυτού του Σαββάτου είναι αφιερωμένη στον Πατέρα Αλέξιο.  


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ  για να λάβετε το pdf με τη δική του μαρτυρία για το Άγιο Φως. 


Καλή Ανάσταση αγαπημένοι μου ακροάτριες και ακροατές θα τα πούμε ξανά μετά το Πάσχα. Εύχομαι καλή Ανάσταση στα σπιτικά σας. Μην ξεχάσετε να  ζυμώσετε μαζί με τα παιδιά τα παραδοσιακά  Λαζαράκια!  και να πείτε τα κάλαντα! Δείτε εδώ τον τάφο του Λαζάρου



 




Υ. Γ. Ζητώ συγνώμη αν η φωνή μου ακούγεται κουρασμένη στην εκπομπή όμως για ακόμη μια φορά η υγεία μου με ταλαιπώρησε και η εβδομάδα που πέρασε ήταν αρκετά δύσκολη. Υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκα ότι δε θα καταφέρω να πάω για εγγραφή . Όμως Δόξα τω θεώ τα κατάφερα και χθες το βράδυ μπήκαμε στο στούντιο.
Στις ετικέτες του blog θα βρείτε ιδέες για πασχαλινές συνταγές. 

Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη που εισπράττω από όλους σας! 






Σχόλια

  1. Μαμά το βιβλίο είναι πολυ ωραίο και μου αρέσει το τέλος. Και γενικά το βιβλίο έχει αγωνία για τη θα γίνει. Είναι τελιο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μανόλη μου! Πολύ ωραίο! Τελικά κρύφτηκε ο Πατέρας Μητροφάνης για να δει το Άγιο Φως!

      Διαγραφή
  2. Μοναδική αληθινή ιστορία και με όμορφη παρουσίαση από την Πρεσβυτέρα μου ❤️❤️❤️στην εκπομπή της στο Ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Κόκκινη κλωστή δεμένη.... Μην το χάσετε.... Τα Λαζαρακια απλά ΜΟΝΑΔΙΚΑ 👌👌👌

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ❤️Ευχαριστώ πολύ! Είναι υπέροχη ιστορία! πρέπει να διαβάζεται και να ακούγεται. Το σπίτι μας μοσχομύρισε από τα Λαζαράκια των παιδικών μας! ❤️❤️❤️❤️

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής