Η πρώτη εβδομάδα της Σαρακοστής.


Η πρώτη εβδομάδα της Σαρακοστής πέρασε απλά και ήσυχα.
Περπατώντας στους ολάνθιστους  δρόμους της γειτονιάς, με  τόση ομορφιά να βρίσκεται παντού γύρω μας και με τα τραγούδια των κοτσιφιών  να συντροφεύουν τα βήματα μας,ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία  να  διαβάσουμε από την Καινή Διαθήκη  τα λόγια του Χριστού  στο  Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο (κεφάλαιο 6, 26-29) 


"26 Κοιτάξετε στά πετεινά του ουρανού, ότι δέν σπείρουν ούτε θερίζουν ούτε αποθηκεύουν, αλλ΄ ο πατέρας σας ο ουράνιος τά τρέφει. Σεις δέν υπερέχετε πολύ απ΄ αυτά; 27 Ποιός δέ από σας, όσο καί άν φροντήση, δύναται νά προσθέση στό ανάστημά του ένα πήχυ; 28 Καί γιά ένδυμα τί αγωνιάτε; Παρατηρήσετε τά άνθη του
αγρού πόσο ωραία είναι. Δέν κοπιάζουν ούτε γνέθουν. 29 Σας λέγω δέ, ότι ούτε ο Σολομών παρ΄ όλη τή δόξα του ντύθηκε σάν ένα απ΄ αυτά"


Στο Μανώλη άρεσε πολύ αυτό το Ευαγγελικό ανάγνωσμα , και θυμήθηκε τις ιστορίες που διαβάζουμε κάθε χρόνο 
από το βιβλίο "Πασχαλινές Παραδόσεις "



Την ιστορία της μικρής Καρδερίνας , που προσπάθησε να τραβήξει ένα αγκάθι από το Στεφάνι του Χριστού για να μην του πληγώνει το μέτωπο όταν βρισκόταν πάνω στο Σταυρό, 
το αγκάθι καρφώθηκε ανάμεσα στα φτερά της κι από τότε
η παράδοση λέει πως ο λαιμός της Καρδερίνας  έγινε κόκκινος...



και την ιστορία της παπαρούνας   που κάποτε  τα άνθη της είχαν λευκό χρώμα, μέχρι τη στιγμή που το αίμα του Χριστού τα έβαψε κόκκινα  πάνω στο λόφο του Γολγοθά κι ανάμεσα στα πέταλα τους σχηματίστηκε ένας Σταυρός.



Φτιάξαμε ένα σελιδοδείκτη από τις δραστηριότητες  της Κυράς Σαρακοστής των Αρετών....


Μιλήσαμε για τη νηστεία  και είδαμε στο κανάλι του μπαμπά στο YouTube  το Μοναστήρι των πειρασμών στην έρημο  εκεί που ο Χριστός νήστεψε για  σαράντα μέρες...
https://youtu.be/7Rc0GC6cSdc


Παρακολουθήσαμε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας διαδυκτιακά,  


από την ενορία μας και από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, https://www.facebook.com/JerusalemPatriarchate/  ζωγραφίσαμε,

 
παίξαμε "Φιδάκι με αρετές και πάθη"
και η συνταγή της πρώτης  εβδομάδας ήταν τα αγαπημένα μας νηστίσιμα μπισκότα...Η συνταγή εδώ:
http://eirini-nikolaou.blogspot.com/2018/12/blog-post.html?m=1



Χαίρομαι πραγματικά γιατί παρόλο που το ημερολόγιο μας μέχρι την Ανάσταση του Χριστού, ετοιμάστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή μας δίνει τη δυνατότητα να μαθαίνουμε καινούργια πράγματα ή να μας υπενθυμίζει ιστορίες, βιβλία  και προσευχές.


















Σχόλια

  1. πόσο πρωτότυπο το φιδακι ???!!!
    υπεροχα ολα οσα φτιαξατε και κανατε μπραβο
    καλο σταδιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά πολλά και όμορφα όσα κάνετε με το γιό σας στη διάρκεια της Σαρακοστής! Αποσπάσματα από την Καινή Διαθήκη, ιστορίες από την παράδοσή μας, παιχνιδια και δραστηριότητες που οφελούν αλλά και οι γλυκείς Χαιρετισμοί της Παναγίας όλα αυτά πλάθουν ευλογημένους ανθρώπους που τόσο πολύ ε΄χει ανάγκη η κοινωνία μας! Αξίζετε τον σεβασμό μας και σεις και όλες οι μανούλες που ακολουθούν τα μονοπάτια της παράδοσης και της Ορθοδοξίας μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό υπόλοιπο Κυριακής με την ευλογία του Θεού Άντζυ! Σε φιλώ!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής