Οι τηγανίτες της μαμάς

Αγαπημένη παρεούλα του μπλογκ σε χαιρετώ!! Υπάρχει τόση ζεστασιά και γλυκιά θαλπωρή στο σπίτι όταν η κουζίνα μυρίζει βανίλια και φρεσκοψημένο πρωινό.  Σήμερα, είμαι πολύ χαρούμενη που θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή σαν ζέστη αγκαλιά. Μια συνταγή  για αφράτες τηγανιτές με χρυσαφένιο χρώμα που αγαπάνε ιδιαίτερα τα παιδιά μου και τη φτιάχνω πολύ συχνά τις τελευταίες μέρες. 
Τους αρέσει για πρωινό αλλά και για απογευματινό ιδιαίτερα τώρα που έρχεται το φθινόπωρο. 




Οι τηγανίτες της μαμάς 

Υλικά : 1 1/2 Κούπα αλεύρι μαλακό 
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
1 1/4 κούπα φρέσκο γάλα 
3 κουταλιές της σούπας μέλι 
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
1 μεγάλο αβγό 
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας  
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

Διαδικασία : Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά. Το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι. Ζεσταίνουμε το γάλα (χωρίς να το βράσουμε)  βάζουμε μέσα το μέλι και  ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια τοποθετούμε το γάλα μαζί με τα υπόλοιπα υγρά υλικά (το αβγό, τη βανίλια, το ζεστό βούτυρο) μέσα σε ένα διαφορετικό, μπολ, τα ανακατεύουμε να ενωθούν ομοιόμορφα και τα τοποθετούμε μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά. 
Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια λαδώνουμε με ένα πινέλο ένα αντικολλητικό τηγάνι και με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε μείγμα από το μπολ και το απλώνουμε μέσα στο τηγάνι. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δημιουργηθούν φουσκάλες στην τηγανίτα μας. Με μία σπάτουλα αναποδογυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Ψήνουμε για 1-2 λεπτα και σερβίρουμε. 


Με σπιτική μαρμελάδα φράουλα,  μαρμελάδα πορτοκάλι
 με σιρόπι κολοκύθάς,
μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.



Και συνοδεύουμε με  αυτές τις νόστιμες τηγανίτες τον αγαπημένο μας καφέ 

Τα μυστικά μου για τέλειες τηγανίτες: 
Μην ανακατεύετε πολλή ώρα το μείγμα. 
 ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Η υπερβολική ανάμειξη μπορεί να κάνει τις τηγανίτες σκληρές.
Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά. 
Χρησιμοποιήστε φρέσκα συστατικά: Τα φρέσκα αυγά, το γάλα και το βούτυρο κάνουν μεγάλη διαφορά στη γεύση και την υφή.
Η μέτρια θερμοκρασία ψησίματος είναι επίσης πολύ σημαντική. Σε ένα πολύ ζεστό μάτι κουζίνας θα καούν εξωτερικά ενώ θα παραμένουν ωμές στο εσωτερικό τους. Και σε χαμηλή θερμοκρασία δε θα γίνουν αφράτες. 



Αναποδογυρίστε τις τηγανίτες μόνο μία φορά, όταν σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια και οι άκρες πάρουν ένα χρυσό χρώμα. 

Καλή επιτυχία! 



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αρωματικά κεριά

Το Νεραϊδοσπιτάκι

Το φροντιστήριο