Η Μαρία Λεμπιδάκη στην "Κόκκινη κλωστή"

Μια φορά κι έναν καιρό σε μια μακρινή πολιτεία που ίσως να έμοιαζε λίγο με τη δική μας οι πλατείες ήταν ντυμένες  με πολύχρωμα φώτα και φανταχτερά στολίδια.
Οι εντυπωσιακές βιτρίνες τραβούσαν τα βλέμματα των ανθρώπων σα μαγνήτης και τα ζαχαροπλαστεία σκορπούσαν απίστευτες μυρωδιές που γαργαλούσαν  τις μύτες των περαστικών. 

 Όπου και να κοίταζες  έβλεπες παντού φωταγωγημένα δέντρα πασπαλισμένα με χρυσόσκονη αλλά και  καλικαντζαρους που χόρευαν  στους δρόμους μαζί με κάτι παράξενες φιγούρες ξωτικών... Οι άνθρωποι της μακρινής πολιτείας ετοιμαζόταν να γιορτάσουν και κανόνιζαν Ρεβεγιόν με αστραφτερά ρούχα και λαμπερά κοσμήματα.  Κι όμως. 
Μέσα στα σπίτια υπήρχε μιά μελαγχολία που κρεμόταν μετέωρη πάνω απ' τα φωτάκια που λαμπύριζαν  επειδή  κάτι είχαν λησμονήσει. Κάπου, μέσα στη φασαρία της Μεγαλούπολης που τα μεγάφωνα έπαιζαν συνέχεια χριστουγεννιάτικα τραγούδια και οι άνθρωποι έπρεπε να φωνάζουν για να ακουστούν, το  αληθινό νόημα τους διέφευγε. Κάτι τους έλειπε... Κάτι που χωρίς εκείνο τα Χριστούγεννα δεν ήταν του Χριστού η Γέννηση. Αλλά, ακόμα μια ευκαιρία για γιορτή που ώρες και φορές τους  μελαγχολούσε και τους άγχωνε..

Έλειπε η Φάτνη. Έστω μια μικρή..γιατί κάτω από τα δέντρα των στολισμένων σπιτιών δεν "χωρούσε"... Ανάμεσα στα παιχνίδια και στις ακριβά στολίδια φαινόταν " παράτερη"

Μέχρι που τα ξημερώματα των Χριστουγέννων, εκείνης της χρονιάς, ένα μικρό αγόρι, άρχισε να ψάχνει από που ήρθε ένα το φως που πλημμύρισε το δωμάτιο του ξαφνικά μέσα στο σκοτάδι του χειμώνα. Κι έτσι, μέσα στη νύχτα ένα  παιδί μοναχό σαν το μικρό τυμπανιστή  του  αγαπημένου τραγουδιού, άρχισε να ψάχνει για το δρόμο  που θα τον οδηγούσε στο φως.
Και η πολιτεία με τους αγχωμένους ανθρώπους ξύπνησε αλλαγμένη.....

Αγαπημένη παρέα της "Κόκκινης Κλωστής"  Καλή κι ευλογημένη χρονιά! Σήμερα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί έχω την τιμή και τη μεγάλη χαρά να φιλοξενώ στο Ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης την  αγαπημένη  Μαρία Λεμπιδάκη συγγραφέα του πολύ ξεχωριστού βιβλίου "Η πιο ζεστή Φάτνη"



Ενός βιβλίου που αγαπήθηκε πολύ από όλους τους ακροατές της εκπομπής και που θεωρώ ότι είναι ένα από τα καλύτερα Χριστούγεννα βιβλία που έχουν γραφτεί και το προτείνω ανεπιφύλακτα να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη. 

Ακούστε  ΕΔΩ τη συνέντευξη της Κ. Λεμπιδάκη. 




Σχόλια

  1. ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ! ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής