Δεκέμβριος με φως στις ψυχές

 


Άλλος ένας ευλογημένος  Δεκέμβριος έφτασε και είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στην μελέτη της Αγίας Γραφής και την προετοιμασία της καρδιάς μας για την μεγάλη γιορτή της Ενσάρκωσης του Χριστού.

Οι τελευταίες μέρες του Νοέμβρη ήτανε για μένα αρκετά κουραστικές σωματικά και ψυχικά... Δύσκολες από κάθε άποψη. Δεν ήμουν σίγουρη αν θα μπορούσα να φτιάξω εκτυπώσιμα αυτό το μήνα και σκεφτόμουν να αναρτήσω μόνο το περσινό ημερολόγιο  αντίστροφης μέτρησης . Ομως όταν διάβαζα σε ώρες δύσκολες την Αγία Γραφή ένιωσα για άλλη μια φορά να γεμίζει η ψυχή μου με  υπομονή γαλήνη,ελπίδα και παρηγοριά γιατί ο Θεός έγινε άνθρωπος και εγώ δεν είμαι μόνη σε καμιά δυσκολία! 


 
Έτσι σκέφτηκα να συγκεντρώσω τα εδάφια με τα λόγια των προφητών από την Παλαιά Διαθήκη που μας μιλούν για τη Γέννηση του Χριστού μαζί με τα λόγια των Ευαγγελιστών από την Καινή Διαθήκη και να φτιάξω το εκτυπώσιμο αρχείο του Δεκέμβρη. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο Χριστός δεν ήρθε ξαφνικά στον κόσμο. Για τον ερχομό του  είχε μιλήσει ο ίδιος ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη (Γένεσις 3:15) και οι άνθρωποι τον περίμεναν αιώνες για να τους λυτρώσει από την αμαρτία και να  αποκαταστήσει τη σχέση τους με το Θεό. Μαζί με τα αγιογραφικά αναγνώσματα ετοίμασα και μια χρωμοσελίδα με τη Γέννηση του Χριστού. 




Σας τα χαρίζω με αγάπη! 

Πατήστε ΕΔΏ 
για να κατεβάσετε το αρχείο PDF 

 ΕΔΩ για τη χρωμοσελίδα με τη Γέννηση του Χριστού  




Κι ΕΔΩ  ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με την ιστορία της Γέννησης του Χριστού ώστε να το φτιάξετε μαζί με τα παιδιά




Το ημερολόγιο μας έγινε πολύ απλό και φέτος.  Τοποθέτησα τα φάκελα με την ιστορία της Γέννησης του Χριστού μέσα σε ένα ξύλινο κουτί και κάθε μέρα θα ανοίγουμε ένα μέχρι τα Χριστούγεννα. Δίπλα τοποθέτησα ένα αγγελάκι και τα στολίδια από του "Θεοδόση" το ελληνικό μαγαζάκι των Ιεροσολύμων. 





Τα εκτυπώσιμα αρχεία που υπάρχουν στο blog είναι εντελώς δωρεάν. 

Καλό και ευλογημένο μήνα! 

Ευχαριστώ πολύ τον άντρα  μου για την απόλυτη αγάπη και ατέλειωτη υπομονή του! 









Σχόλια

  1. τι υπεροχαααααα μπραβοοοοοοοο καλο μηνα με το καλο η ΑΓΙΑ ΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι υπέροχα όλα!!!! Ευχαριστούμε πολύ!!!
    Καλή δύναμη στον αγώνα σου φίλη μου 🙏🙏🙏🙏🙏❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα αγαπημένη μου φιλενάδα! Καλό αγώνα σε όλους μας με υγεία! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Η υψηλότερη μορφή άνοιξης!!!