Πασχαλινό εκτυπώσιμο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης



Γειά σας φίλοι μου!  Η πιο κατανυκτική εποχή του χρόνου έφτασε και τα γλυκά ανοιξιάτικα απογεύματα θα γεμίσουν ψαλμωδίες, Χαιρετισμούς της Παναγίας , μυρωδιές κελαηδίσματα και  χρώματα.



 Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες οι περισσότερες μανούλες φτιάχνουμε μαζί με τα παιδιά μας την αγαπημένη 
Κυρά Σαρακοστή  για να μετράμε
 τις εβδομάδες μέχρι το Πάσχα. Φέτος λοιπόν, σκέφτηκα να φτιάξω και κάτι διαφορετικό: Ένα  πασχαλινό εκτυπώσιμο  ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης μέχρι την Κυριακή του Πάσχα που να μας διηγείται μέρα με τη μέρα τη ζωή του Χριστού με αποσπάσματα από τα Ευαγγέλια. 

Κάθε μέρα της Σαρακοστής αντιστοιχεί σε ένα εδάφιο μέχρι την Ανάσταση του Κυρίου. 

 Το ανοιξιάτικο - πασχαλινό μας ημερολόγιο είναι απλό, κατανοητό  και  δημιουργήθηκε από την Καινή Διαθήκη του Μανόλη με το ίδιο σκεπτικό  που φτιάχτηκε και το χριστουγεννιάτικο. 
Αυτό που ήθελα για άλλη μια φορά ήταν η απλότητα! 

Ήθελα τα παιδιά να διαβάζουν κάθε μέρα ένα μικρό εδάφιο από τα Ευαγγέλια. 
Δύο απλά λόγια που να τους μιλούν για το Χριστό. Μέσα στο δύσκολο και γεμάτο υποχρεώσεις πρόγραμμα τους δε χρειάζονται πολλά. Εκείνο που τους λείπει είναι ο ελεύθερος χρόνος και η απλότητα. Δυο απλά λόγια. Που θα τα διαβάσουν το πρωί πριν φύγουν για το σχολείο και θα τα συντροφεύουν όλη μέρα. 


Το έφτιαξα με αγάπη για το σπίτι μας για τους συμμαθητές του Μανόλη, για όλους τους ακροατές του Ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και τους αναγνώστες του blog. Μπορείτε να το εκτυπώσετε και να το φτιάξετε όπως επιθυμείτε.  Εμείς κόψαμε τις καρτούλες με τα εδάφια τις τοποθετήσαμε σε ένα κουτί τσαγιού μέσα σε υφασμάτινα πουγκιά και  θα  διαβάζουμε την κάρτα που αντιστοιχεί στην κάθε μέρα μέχρι το Πάσχα. 
Δραστηριότητες δεν έχω βάλει αλλά σε όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής θα σας δίνω ιδέες για δημιουργίες, συνταγές κι εκτυπώσιμα. Στην  ετικέτα του blog με τίτλο "Πάσχα" μπορείτε να δείτε επιπλέον κατασκευές. 








 Το Πασχαλινό ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης είναι αφιερωμένο με πολλή αγάπη στα παιδιά του Τμήματος ένταξης και στη θεατρική ομάδα  του σχολείου. 

 Ευχαριστώ πολύ τον π. Ιωάννη μου για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του. 

 Μπορείτε να εκτυπώσετε το ημερολόγιο εντελώς δωρεάν.. Σας το χαρίζω με αγάπη!






 

Καλή Σαρακοστή! 























Σχόλια

  1. Πολλά συγχαρητήρια πρεσβυτέρα. Ευχαριστούμε για όλη σας την ευγενική και πολύτιμη βοήθεια. Με το καλό στην Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα